Колко време издържат яйцата в хладилник?

Колко време издържат яйцата в хладилник?

Годността на яйцата, които се поставят за по-дълго съхранение в хладилни условия, зависи преди всичко от правилния начин на съхранение.

Важно условие за тяхното качество е яйцата никога да не се измиват предварително. Причината за това е, че яйчните черупки са пропускливи и измиването може да спомогне за навлизането на болестотворни микроорганизми в тях. Така многократно ще се скъси техният срок на годност.

Яйцата, закупени от магазинната мрежа, обикновено имат посочен срок на годност върху опаковката. С тях е лесно да се ориентираме. Важно е редовно да проверяваме какво е написано на етикетите им.

Яйцата, които се купуват от производители, нямат обозначен срок на годност, което е разбираемо. Трябва да се разчита на данните, дадени от производителя.

Такива яйца, когато са съвсем пресни, могат да се съхраняват до 30 дни в хладилни условия. След това качеството им е съмнително.

Важно е също да се следи и състоянието на белтъка и жълтъка на суровите яйца, защото дори да са в срок на годност, те могат да претърпят процес на разваляне. Негодните за консумация яйца обикновено имат по-мътен белтък с втечнена консистенция. Докато пресните и

качествени яйца имат бистър, стегнат белтък.

Жълтъкът също претърпява промени в процесите на разваляне.

При пресните яйца той плува в горната част на яйцето, а при некачествените потъва.

А ако разполагате с повечко яйчица, които трябва да сготвите бързо, ето ви идеалните идеи за по-диетични яйца на фурна.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
victoria_borisowa
victoria_borisowa
30.03.2021 19:12
Ние си взимаме домашни яйца (от село) и мога да кажа, че много бързо се развалят - около 2 до максимум 3 седмици и вече са развалени.
0
1