Заешкото месо има изключителни кулинарни и здравословни качества. Неговото съдържание на белтъчини е рекордно спрямо останалите видове месо. Освен това заешкото месо превъзхожда останалите по съотношение на пълноценните и непълноценните белтъчини. Усвояването на белтъчините от заешкото месо в човешкия организъм е 90 процента, докато за другите видове месо не надхвърля 64 процента.
Но приготвянето на сочен печен заек не е толкова лесно, колкото звучи, защото заешкото месо е сравнително постно и при кулинарната обработка има опасност да стане доста сухо.
Рецепти за печен заек, както и рецепти за пълнен заек може да откриете на нашия сайт. Времето за печене на цял заек зависи преди всичко от големината му, както и от самата технология на приготвянето му.
Обикновено за изпичането на цял заек под фолио са нужни около 2 часа, от които час и четиридесет минути е задушаването на тих огън и 20 минути за запичане за получаването на вкусна коричка.
Непременно трябва да опитате заек с картофи или заек в гювеч, рецепти за които можете да намерите на нашия сайт.
Коментари