Gotvach.bg»Съвети»Какво значи торнирани зеленчуци и картофи?

Какво значи торнирани зеленчуци и картофи?

МиссаМисса
Помощник Готвач
314
Какво значи торнирани зеленчуци и картофи?

Торнираните зеленчуци се появяват все по-често в менютата по ресторантите и по витрините на местата с готова храна. Тяхната специфичност и красота ги правят неустоими за опитване.

Самото наименование торниране означава овално оформени по дължина, а техния размер е прието да е около 3 сантиметра. Например, подходящи зеленчуци за торниране са картофи, моркови, целина глави, краставици, тиква, алабаш, бяла ряпа, червено цвекло.

Разпространено е селекция от торнирани зеленчуци да се сервира с различни видове риба на пара като ястия със скумрия, дъгова сьомга или други. Може да се добавят разнообразни овкусители или подправки преди да се поднесат или по време на приготвянето.

За съжаление, в курсовете или клубовете за начинаещи готвачи (непрофесионалисти) не е разпространено да се практикува торниране, но в професионалните курсове все по-често и дори задължително присъства такъв раздел.

Възможно е през следващите години да срещаме все по-често торнираните зеленчуци в заведения, хипермаркети и дори в нашата собствена кухня.

Те са вкусна гарнитура за риба и ще украсят добре вашите блюда с пъстърва например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен