Mima Georgieva
Новак
Моята стенаРецепти14Снимки10СтатииСъветиКоментари13Форумни теми1Постове във форума8За менИзпрати съобщениеточки219
- Mima Georgievaдобави коментар към: Миш-маш за антиготвачипреди 9 годиниМиш-маш за антиготвачи16.03.2016Миш машПосле кажете какво е станало :) хахахаха
- Mima Georgievaсготви: Класически крем карамелпреди 9 годиниКласически крем карамел18.10.2018Крем карамел
- Mima Georgievaдобави отговор към форумната тема: Някой с рецепти за корейска кухня?преди 9 годиниНакрая сама си намерих в един сайт и първата рецепта Публикувам я и ако някой иска може да се възползва
Кимчи
Кимчи (среща се и като ким чи) е много известна корейска туршия (по-скоро салата).
Умерено люта, хрупкава, вкусна и определено върви с всичко, включително и с блини
За 10 порции:
1 китайска зелка
1 връзка зелен лук
2 големи скилидки чесън
1 люта зелена чушка
1 люта червена чушка
пресен джинджифил (около 4 см) - сложих 2 см и беше напълно достатъчно
5 с. л. соев сос
5 с. л. оризов оцет
2 с. л. захар
2 с. л. червен пипер
0,5 ч. л. натриев глутаминат (може да се пропусне)
3 с. л. сол (определено трябва по-малко, защото соевият сос е доста солен)
1. Отстраняват се горните листа на китайското зеле. Зелката се разрязва по дължина на четири и след това напряко на парченца по 1 см. Нарязаното зеле се слага в дълбок съд, поръсва се със сол без да се претрива и се покрива с фолио или капак.
2. След 24 часа зелето се разбърква с ръцем ако се е отделил сок от зелето, той се излива.
3. Зеленят лук се измива и нарязва наситно, чесънът също. Лютите чушки се цепват наполовина, отстраняват се семките, дръжките и вътрешните им ципи и се нарязват наситно. Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде.
Всичко това се смесва и добавя към зелето.
4. Смесват се соевият сос и оризовият оцет (би могло да се използва китайски кафяв), захарта, червеният пипер, натр. глутаминат и малко вода. Всичко това се изсипва в зелето.
Салатата се разбърква и се нарежда плътно, но без много да се мачка (за да остане хрупкава) в голям буркан или друг съд.
Ако зелето не е покрито с течност, се добавя малко вода. Съдът се затваря и се държи на хладно 2-3 дена (може да яде и на следващия ден). - Mima Georgievaдобави коментар към: Лесен мързелив тиквеникпреди 9 годиниЛесен мързелив тиквеник27.03.2016ТиквеникРадвам се, че Ви е харесало ^_^
- Mima Georgievaдобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Лесен мързелив тиквеникпреди 9 годиниЛесен мързелив тиквеник27.03.2016Тиквеник
- Mima Georgievaсготви: Сиромашки палачинкипреди 9 годиниСиромашки палачинки18.03.2016Палачинки
- Mima Georgievaдобави коментар към: Сиромашки палачинкипреди 9 годиниСиромашки палачинки18.03.2016ПалачинкиСтрахоти за постите :)
- Mima Georgievaдобави форумната тема: Някой с рецепти за корейска кухня?преди 9 годиниЗдравейте търся си рецепти за корейска кухня. Ако някой има и иска да сподели, ще се радвам
- Mima Georgievaдобави отговор към форумната тема: Дайте трик за застройка на супапреди 9 годиниТъй като на мен никога не ми се е полу§авала застройката, не че имам голям опит, но ще се изкажа Единия вариан е да се сложи готварска сметана още докато се готви при постоянно бъркане, а другия вариант е когато ве§е сипя по купи§ките супата всеки си слага по лъжица или две кисело мляко и си го разбърква. Така и самата застройка става по- лека.
- Mima Georgievaдобави отговор към форумната тема: Търся рецепти за Мултикукърпреди 9 годиниНе е голяма разликата, но е много по-удобно. Вкъщи си имаме такъв и нещата са супер. Лично аз го препоръчвам на тези които го нямат, защото пестиш енергия с него, можеш да го ползваш като тенджера под налягане, можеш да си правиш сладкиши и хляб. Другото което, давам пример с пълнени чушки, когато направиш плънката на чушките и вече готови ги наредиш в кукъра можеш да му нагласиш да запо§не да готви след еди колко си време, на еди каква си температура, за еди колко си време. Много са малко уредите, които в момента могат да бъдат мултифункционални. Също така да са на такива пари.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest