Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонименгласува за: Родните пастети са пълни с отпадъци от кланицитепреди 4 годиниРодните пастети са пълни с отпадъци от кланицитеРодните пастети са пълни с отпадъци от кланиците29.04.2014Кулинарни Новини
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Родните пастети са пълни с отпадъци от кланицитепреди 4 годиниРодните пастети са пълни с отпадъци от кланицитеРодните пастети са пълни с отпадъци от кланиците29.04.2014КулинарияИма много неточности в написаното. Предполагам, че авторът просто е взел текста от някъде и е решил, че ще демонстрира познания. Натриевият нитрит не се използва "за да придадат необходимия вкус на продуктите си". Има го във всички месни продукти, с изключение на пресните. Използва се от много години и общо взето е незаменим. Има растителни екстракти, които съдържат нитрити и се използват, като заместители, но употребата им е спорна и рискова. Дозата на влагане на нитрити е строго регламентирана , включително с европейски регламент. Освен това, "и натриумнитрат като емулгатор" е също невярно твърдение - това не е емулгатор. Всеки пастет, за да бъде такъв, трябва да съдържа и мазнина и тя по принцип не е малко, но все пак зависи от типа на продукта. Ако ви притеснява по-високото съдържание на мазнини, вероятно не консумирате бекон, а предимно филе например - въпрос на избор. Добър ориентир за качеството на пастета може да бъде цената - колкото по-висока, толкова по-добре. Евтините пастети наистина съдържат повече вода и мазнини.
  • /АнонименАнонименнаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 4 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest