Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Новак
Моята стенаРецептиСтатииСъветиКоментари9Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки16
- Анонимендобави в любими: Френска Селска Торта или Медовикпреди 4 седмици Френска Селска Торта или Медовик13.01.2021Сладкиши
- Анонимендобави коментар към: Френска Селска Торта или Медовикпреди 4 седмици Френска Селска Торта или Медовик13.01.2021СладкишиСамо водата я смених с мляко и ползвах само заквасена сметана за крема. Течната сметана ми е малко трудна за уцелване, кога точно да спра да я разбивам. Я ще е твърде течна, я ще ми е станала на масло. За 1200г. сметана 8 до 10 сл кристална захар е достатъчно. С по 2-3 чаени лъжички сладко от боровинки на слой става чудесно.
- Анонименсготви: Френска Селска Торта или Медовикпреди 4 седмици Френска Селска Торта или Медовик13.01.2021Сладкиши
- Анонимендобави снимка към: Питка с маяпреди 1 месец
- Анонименгласува за: Питка с маяпреди 1 месец Питка с мая10.02.2017Питки
- Анонименсготви: Питка с маяпреди 1 месец Питка с мая10.02.2017Питки
- Анонимендобави коментар към: Питка с маяпреди 1 месец Питка с мая10.02.2017ПиткиРецептата е точна и резултатът е отличен. Благодаря! Правил съм я няколко пъти. Напоследък се бях отдал на правенето на многолистни теста - датско и за кроасани, където се ползва друга технология на първоначално втасване, а именно студено/бавно(от 4 до 7 градуса). Целта е да се отпусне глутенът, да се освободи повече вкус и да се попречи на маслото да се поеме от тестото, като по този начин се постига слоеста структура на крайния продукт). Затова реших да експериментирам със студено втасване при погачата и съм доволен от резултата. За желаещите да експериментират: 10 минути месене, 5 минути почивка на тестото при стайна температура, премесване, прибиране в омаслен със слънчогледово олио плик(тройно по-голям) и в хладилника на 4 до 7 градуса за час и половина/до удвояване на обема. Преместване, разделяне на 3-4 топки, разточване, както в рецептата, но маслото е само размекнато, а не течно. След оформянето и поставянето в тавата второто втасване е на стайна температура 25-27 градуса за около час или до удвояване на обема и малко повече. При втасване при по-висока температура(ускорено) маслото или ще се поеме преждевременно от тестото или ще изтече и слоеве няма да има. Времето за втасванията е ориентировъчно и силно зависи от активността на маята, качеството на брашното и температурата.
- Анонимендобави коментар към: Шоколадово суфлепреди 7 месеца Шоколадово суфле14.02.2017СуфлеВ рецептата пише 8, аз правя 10. Зависи от формите, които ще ползваш. Трябва да се предвиди място за бухване и количеството да може да се изяде, без да ти стане тежко. Десертът е калоричен, сервира се топъл, с топка сладолед. Кауфланд имат орехов, който е убийствена комбинация с шоколадовото суфле.
- Анонименгласува за: Свинско с къри, лайм и кокосово млякопреди 8 месеца Свинско с къри, лайм и кокосово мляко17.01.2016Къри
- Анонимендобави коментар към: Свинско с къри, лайм и кокосово млякопреди 8 месеца Свинско с къри, лайм и кокосово мляко17.01.2016КъриДобре е да се гарнира с варен ориз жасмин
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest