Gotvach.bg»Статии»Готварски техники
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Готварски техники

Търсиш информация за Готварски техники? Разгледай последните ни публикации и статии за Готварски техники.
История на готварската печкаИстория на готварската печка
Кухненската печка, често наричана просто печка или готварска печка, е кухненски уред, предназначен за приготвяне на храна....
Стъпки към здравословна ензимна програмаСтъпки към здравословна ензимна програма
Не използвайте алуминиеви готварски съдове и избягвайте готварска сол, рафинирана захар и брашно. Включете в ежедневното ви меню подходящо количество комплекс от въглехидрати....
Как да глазираме зеленчуци?Как да глазираме зеленчуци?
Глазирането е готварска техника, след която зеленчуците изглеждат гладки, лъскави, все едно лакирани и разбира се, са много вкусни....
Великите готвачи: Чарли ТротърВеликите готвачи: Чарли Тротър
В него той показва в детайли своите готварски техники. Тротър също така издава 14 готварски книги, като всяка от тях се превръща в бестселър....
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
Бланширането е една от основните готварски техники. То представлява процес, при който за няколко минути бланшираният продукт – зеленчук или месо, се потапя във вряща вода....
Великите готвачи: Майкъл КиарелоВеликите готвачи: Майкъл Киарело
В пленителния свят на италианската кулинария има толкова рецепти, колкото и техни вариации....
Предимствата на домашната майонезаПредимствата на домашната майонеза
Включва емулгиране, техника, която може да бъде полезна в други рецепти, като дресинги за салати и сосове. Научаването на това умение разширява вашия готварски репертоар и увереност в кухнята....
Как се карамелизират зеленчуци?Как се карамелизират зеленчуци?
Карамелизирането е готварски термин, популярен сред онези, които обичат да прекарват времето си в кухнята....
Гответе като шеф у дома със Су вид техникаГответе като шеф у дома със Су вид техника
Наред с ползите методът Су вид има и една неприятна страна, а именно това, че са необходими определени уреди, за да може да се осъществи тази готварска техника. На първо място, това е уред за вакуумиране на пликове....
Вижте най-доброто от Хонгконгската кухняВижте най-доброто от Хонгконгската кухня
Техники и съвети Готварските техники, с изключение на големите хотели, където се готви по европейски, са предимно китайски. Тиганът уок е основният инструмент и с него се готви по няколко начина....
Тайната на кюфтета на скараТайната на кюфтета на скара
1
Всяка държава се характеризира с националната си кухня, в която се отличават някои ястия, приготвени с предпочитани продукти и традиционни готварски техники....
ЛатинкаЛатинка
За готварски цели се използват твърдните цветни пъпки, пресните листа на цветето и недозрелите семена....
Северноамериканска кухня: Огромни порции и истинско барбекю!Северноамериканска кухня: Огромни порции и истинско барбекю!
Техники и съвети Ако човек разгърне старите американски готварски книги, ще намери архаични термини като scallion вместо пресен лук и skillet вместо тиган – думи, пренесени от преследваните пуритани в новата им родина, и...
Как да изстудим една напитка за по-малко от 2 минутиКак да изстудим една напитка за по-малко от 2 минути
Добавете около една-две чаени лъжички готварска сол и разбъркайте. След това поставете напитка в купата....
Японски методи за готвенеЯпонски методи за готвене
За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Ароматни подправки и съставки в мароканската кухняАроматни подправки и съставки в мароканската кухня
Той се прибавя както към основните ястия, така и към най-неочаквани готварски творения като марокански чай от шафран, бульон и пържена сусамова бисквитка, наречена кебакия....