Gotvach.bg»Статии»Готвене на скариди
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грешки, които трябва да избягвате при готвенето на скариди
Готвите ги прекалено дълго време
Като повечето морски дарове, скаридите не се нуждаят от много време за готвене. Ако се навият във формата на буква О, значи сте прекалили с готвенето....
Тигрови скариди
Добавете тигровите скариди към тигана и гответе за около 2-3 минути от всяка страна или докато станат розови.
Добавете чери доматите към тигана и гответе за още 2-3 минути, докато омекнат....
Морски дарове се сервират върху лед
Друг вариант за готвене на скариди и други морски изкушения е на пара, тогава те стават съвсем крехки, а месото им запазва всички полезни вещества....
Темпура - японската техника на готвене
Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
Как да сготвим ципура
Ципурата със сос от горчица и скариди е ястие, което веднага ще събуди апетита ви....
Бърза работилница: Как да готвим миди?
Не е тайна, че мидите заедно със скаридите са сред най-популярните морски дарове в Русия и всички средиземноморски страни. Нежното месо на тези мекотели е идеално за готвене на различни ястия....
Бланширане на скариди и други морски дарове
След като скаридите са вече подсушени можете да ги обелите. Бланширането значително улеснява този процес.
Потапянето на храната във вода с лед спира процеса на готвене....
Как се готвят гъби Шийтаке?
Гъбата Шийтаке, наричана още Императорска гъба, има няколкохилядна история на култивиране и използването ѝ за лечение и готвене. Името на гъбата се състои от две думи - ший /кестен/ и таке /дърво/....
Морските продукти са адски вкусни със сос Фра Диаволо
Запържете скаридите в зехтина до порозовяване. Добавете лука, чесъна, всички подправки, цели клончета магданоз.
В края на готвенето трябва да ги извадите. Задушете 15 минути, като от време на време разбърквате....
Как да изберем правилната скара на дървени въглища
Подреждането на такива продукти след готвене няма да е трудно....
Японски методи за готвене
Някои от основните методи за готвене в японската кулинария са:
Темпура или Тендън
През 1550 г. потопените и пържени скариди били въведени за японците от португалски търговци....
Законите на кухнята тип кашерВсички останали плуващи животни като октопод, калмари, скариди и раци не са приети.
Еврейските свещени книги считат за годни за кашерно готвене домашните птици....
1
Domved.bg - всичко от което се нуждае вашият домУеб сайтът предлага изобилие от Инструменти и съдове за готвене в раздела „Дом и градина“ - от разнообразни форми за печене, които винаги се използват на празниците, до скари, кухненски електроуреди и съдове за готвене....
1