Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вермичели с кокосПускаме пилешкото месо да се вари във вода /около 1.5 л/ и ако се образува пяна, я махаме. След около 15 минути месото се изважда и се накъсва на парченца.
Връщаме месото обратно и добавяме бульона, кокосовото мляко,...
15 Март
Вермичели с песто от тиквичкиПастата Вермичели се сварява във вода с половината сол. Отцеждат се. Тиквичките се обелват, нарязват се на ситно и се бланшират за 2 минути в гореща вода и се отцеждат....
16 Ноем.
Запеканка с вермичели и месоПоловината вермичели се сипват в намазана с масло форма за кекс и в друг огнеупорен съд.
Покриват с половината кайма. Отгоре се слагат останалите вермичели....
25 Януари
Лесна салата с вермичелиВермичелите се сваряват до омекване и се отцеждат. Оставят се да изстинат.
Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на резени. Чери доматчетата се разрязват на половинки....
05 Април
Вермичели със свинско и скаридиПастата се потапя в студена вода и се остава да изсъхне 50 минути. Олиото се загрява във уок или фритюрник и се пуска пастата.
Изважда се, когато получи златист цвят, и се поддържа топла. Слага се месото и се запържва...
26 Януари
Китайски пелмениПодредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.
Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
30 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
26 Август
2
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Как се хващат китайски клечки?Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
21 Окт.
Непознатите китайски подправкиНай-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
17 Септ.
Типични китайски десертиМалко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
04 Февр.
Изгубените китайски пирамидиИнтересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
31 Март
3
Последните китайски оръженосциДалеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица.
Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
14 Юли
Любими китайски спагетиЛюбимите китайски спагети са готови!
Източник: Lubka Savova - Кулинарна мрежа...
19 Януари
Бързи китайски спагетиСпагетите се слагат във вряща вода за 3-5 минути да омекнат и след това се отцеждат.
Картофът се обелва и нарязва на по-големи парченца, както и доматът.
В сгорещено олио се запържва чесънът, след което се добавя картофът...
31 Януари
Питка Китайски ДраконЗатоплете прясното мляко и сипете около една кафена чашка в керамична купичка, добавете захарта и разбъркайте, докато се разтопи, след което прибавете и маята. Бъркайте, докато и маята се разтопи, накрая поръсете с пресято...
09 Юли
1
Китайски пържени пелмени* Готовата китайска смес за пелмени съдържа канела, звезден анасон, шарен пипер, див копър, карамфил, джинджифил....
22 Ноем.