Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вермичели с кокосВермичели с кокос
15 Март
Пускаме пилешкото месо да се вари във вода /около 1.5 л/ и ако се образува пяна, я махаме. След около 15 минути месото се изважда и се накъсва на парченца. Връщаме месото обратно и добавяме бульона, кокосовото мляко,...
Вермичели с песто от тиквичкиВермичели с песто от тиквички
16 Ноем.
Пастата Вермичели се сварява във вода с половината сол. Отцеждат се. Тиквичките се обелват, нарязват се на ситно и се бланшират за 2 минути в гореща вода и се отцеждат....
Запеканка с вермичели и месоЗапеканка с вермичели и месо
25 Януари
Половината вермичели се сипват в намазана с масло форма за кекс и в друг огнеупорен съд. Покриват с половината кайма. Отгоре се слагат останалите вермичели....
Лесна салата с вермичелиЛесна салата с вермичели
05 Април
Вермичелите се сваряват до омекване и се отцеждат. Оставят се да изстинат. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на резени. Чери доматчетата се разрязват на половинки....
Вермичели със свинско и скаридиВермичели със свинско и скариди
26 Януари
Пастата се потапя в студена вода и се остава да изсъхне 50 минути. Олиото се загрява във уок или фритюрник и се пуска пастата. Изважда се, когато получи златист цвят, и се поддържа топла. Слага се месото и се запържва...
Китайски пелмениКитайски пелмени
30 Май
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски бухтиКитайски бухти
26 Август
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
21 Окт.
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Най-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
04 Февр.
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
31 Март
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
Последните китайски оръженосциПоследните китайски оръженосци
14 Юли
Далеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица. Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
Любими китайски спагетиЛюбими китайски спагети
19 Януари
Любимите китайски спагети са готови! Източник: Lubka Savova - Кулинарна мрежа...
Китайски хлебчета МантуКитайски хлебчета Манту
23 Окт.
Това е всичко за приготвянето на Китайски хлебчета Манту!...
Ориз по китайскиОриз по китайски
09 Август
8
Разбърква се добре и се сваля от огъня оризът по китайски....
Лесен китайски оризЛесен китайски ориз
26 Април
Лесният китайски ориз е готов....
Бързи китайски спагетиБързи китайски спагети
31 Януари
Спагетите се слагат във вряща вода за 3-5 минути да омекнат и след това се отцеждат. Картофът се обелва и нарязва на по-големи парченца, както и доматът. В сгорещено олио се запържва чесънът, след което се добавя картофът...
Питка Китайски ДраконПитка Китайски Дракон
09 Юли
1
Затоплете прясното мляко и сипете около една кафена чашка в керамична купичка, добавете захарта и разбъркайте, докато се разтопи, след което прибавете и маята. Бъркайте, докато и маята се разтопи, накрая поръсете с пресято...
Китайски пържени пелмениКитайски пържени пелмени
22 Ноем.
* Готовата китайска смес за пелмени съдържа канела, звезден анасон, шарен пипер, див копър, карамфил, джинджифил....