Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Телешки костен бульонТелешки костен бульон
27 Февр.
Варим още 30-40 минути нашия телешки бульон. Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз. Поднасяме го топъл....
Борш по украински с костен бульонБорш по украински с костен бульон
25 Април
От костите се приготвя бульон, който се прецежда и се добавя към месото. Маста се загрява и в нея се задушават цвеклото и морковите, нарязани на пръчици, както и зелето, нарязано на ленти....
Домашен костен телешки бульонДомашен костен телешки бульон
20 Юни
Важно при костния бульон е, че винаги заливаме костите със студена вода и солим, след като бульонът е готов....
Бульон с пилеБульон с пиле
03 Август
Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се сервира горещ....
Бульон с пържени филийкиБульон с пържени филийки
03 Септ.
Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
Картофен бульон с чесънКартофен бульон с чесън
09 Юли
Кипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
Бульон с капано тестоБульон с капано тесто
03 Дек.
Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки. Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
Зеленчуков бульон с яйцаЗеленчуков бульон с яйца
14 Юни
Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците. Сервира се с пармезан....
Украински бульон с галушкиУкраински бульон с галушки
10 Юни
Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон. Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
Бульон от рибаБульон от риба
26 Март
4
Готовият бульон се прецежда преди консумация....
Костен бульон: Древен еликсир за здравеКостен бульон: Древен еликсир за здраве
05 Ноем.
Костен бульон може да се направи от всякакви животински кости и кокали от птици, говеда, агнета, дивеч и дори риба....
Руски бульон с ивици омлетРуски бульон с ивици омлет
30 Септ.
Приготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон. Месото се изважда и бульонът се прецежда....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон. Поръсваме с нарязан магданоз....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Полученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
Свински бульон по селскиСвински бульон по селски
22 Дек.
Свинският бульон се сервира много горещ....
Зеленчуков бульон за пречистванеЗеленчуков бульон за пречистване
14 Април
Прецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца. После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
Зеленчуков бульон за отслабванеЗеленчуков бульон за отслабване
05 Април
1
Измиваме зеленчуците и нарязваме лука, морковите, целината, пащърнака, ряпата, тиквичката, чесъна и на едри парчета. Чушката, зелето и магданоза не се нарязват. Карфиола накъсваме на розички, джинджифила режем на тънко...
Бульон от дивечова птицаБульон от дивечова птица
22 Юни
Прибавяме го с крутони към бульона....
Соба нудли с бульон и водораслиСоба нудли с бульон и водорасли
27 Ноем.
Хапнете сгряващи тялото и душата соба нудли с бульон и водорасли....
Картофи с патешки бульон и месоКартофи с патешки бульон и месо
12 Април
Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие. Обелваме картофите и ги измиваме....
Бульон с ориз и градински чайБульон с ориз и градински чай
09 Август
Бульонът се загрява и когато кипне, се добавя оризът. Вари се до готовност и се сваля от котлона. В горещата супа се добавят маслото, градинският чай и солта. Поръсва се с накълцан магданоз....
Варени свински крачета с бульон в мултикукърВарени свински крачета с бульон в мултикукър
05 Юли
Изваждаме и поднасяме варените свински крачета с бульон в мултикукър цели....
Картофена супа с телешки бульон и празКартофена супа с телешки бульон и праз
07 Ноем.
Сваряваме ги в част от бульона докато омекнат, изваждаме, изстудяваме и ги пресоваме. Почистваме, нарязваме и задушаваме праза в 30 гр. масло и 2 с.л. олио....
Студен борш с бульон от цвеклоСтуден борш с бульон от цвекло
04 Юли
2
Налейте във всяка купичка бульона от цвекло и овкусете със сол вкусния Борш. Прибавете по 1 с.л. сметана, по 1/2 яйца и поръсете със зелен лук. Студеният борш с бульон от цвекло е готов....
Как се прави телешки костен бульон?Как се прави телешки костен бульон?
26 Април
Костният бульон се получава при продължително варене на животински кости. Обикновено се използват тези кости, които са неподходящи за готвене на ястия....