Gotvach.bg»Статии»Осоляване на риба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Осоляване на риба

Търсиш информация за Осоляване на риба? Разгледай последните ни публикации и статии за Осоляване на риба.
Осоляване на рибаОсоляване на риба
За осоляване на риба не е подходяща ситната сол, тъй като тя бързо осолява вътрешността на рибата, без да извлече влагата от нея. Един от най-старите начини за осоляване на риба е сухото осоляване....
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
Днес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
Кога да солим различните продукти при готвенеКога да солим различните продукти при готвене
Ако продуктът за пържене и печене е риба или черен дроб, то той се осолява около 15 минути преди самото пържене. Ако ще пържим яйца и зеленчуци, те се осоляват непосредствено преди започване на готвенето....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
Идеална е за опушване, за осоляване, както и за сложни закуски, основни ястия с риба, дори и за празнична трапеза....
КарагьозКарагьоз
Осоляването се осъществява непосредствено след самия улов. Рибата се измива със студена вода, след което се прави разрез в коремната ѝ кухина....
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
Обикновено месото първо се осолява, после се суши и след това се опушва, закачено на кука или в марля....
Американски саламури за български мезетаАмерикански саламури за български мезета
Осоляване на месо за сушене Добра за солене на месо, предназначено за сушене, е сместа от 32 части сол, половин част селитра и 3 части захар; 6....
Как да сготвим риба в хартия за печенеКак да сготвим риба в хартия за печене
Рибата се намазва със зехтина отвън и отвътре, осолява се и подправя с черния пипер. Всяка риба се поставя върху голямо дълго парче хартия за печене....
Многобройните ползи от риба тонМногобройните ползи от риба тон
Предлагат се готови рибни блюда с туна, консерви в собствен сос или без осоляване, както и такива в растително масло. Рибите тон са изключително полезна храна....
Съвети при опушване на риба у домаСъвети при опушване на риба у дома
Предлагаме да разгледате и тези вкусни предложения за: - маринована риба; - как се осолява риба;...
Кои са най-вкусните дребни рибиКои са най-вкусните дребни риби
Заради размерите си тя е подходяща за замразяване, мариноване, осоляване и консервиране. Отново обаче – най-консумирана е пържена. През лятото. С пържени картофки и студена бира!...
Как да се храним правилно - здравословно менюКак да се храним правилно - здравословно меню
Трябва да избягвате автоматичното осоляване, доколкото е възможно, когато храната е поставена в чинията. По този начин се използва по-малко сол в сравнение с пълното осоляване в началото на готвенето....
Как да съхраняваме прясна риба и мидиКак да съхраняваме прясна риба и миди
Първо осолявате рибата, след което тя се опушва - съществува студено и топло опушване. При студеното пушене предварително изчистената, изкисната и осолена риба се опушва на най-много 40 градуса....