Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Толстолоб с девесил на параТози толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия!
Наздраве!
Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
23 Април
Ципура на фурна с девесил и лимонБърза, лесна и много вкусна ципура на фурна с девесил и лимон.
Добър апетит!...
07 Юни
Скумрия на фурна с девесил и лимонСервирайте тази вкусна и бърза за приготвяне печена риба с девесил и лимон с подходяща гарнитура.
Скумрията на фурна с девесил и лимон е готова....
08 Окт.
Крехко агнешко с лук и девесил на фурнаНаситнете дръжките на девесила и ги добавете в тавата.
Овкусете агнешото с посочените подправки. Полейте с олио и сложете в загряат на 200 градуса фурна....
06 Април
Няколко причини да използвате подправката девесилИменно в някои средиземноморски страни като Италия девесилът се счита за силен афродизиак.
В България много традиционни ястия се овкусяват с тази ароматна подправка, добавена в прясно или сушено състояние....
11 Май
ДевесилДевесилът се запазва много добре замразен във фризер.
Кулинарна употреба на девесил
Обикнат като подправка за рибена чорба и различни ястия с агнешко, девесил намира доста широко приложение в кулинарията....
05 Февр.
1
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Девесилът е вълшебна подправка за здрав стомах!Ето какво е добре да научите още за девесила и как да го използвате:
- Девесилът е подправка и билка, която напразно е подценявана....
21 Март
За какво се използва подправката девесил?На последно място, но не е и по важност подправката девесил е незаменима, когато се приготвя рибена чорба или се прави традиционното печено агнешко месо....
02 Март
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Моята универсална зеленчукова подправкаМоята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Сушени моркови (за подправка)Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
07 Август
Пълнено агне с девесилЩом оризът поеме водата и омекне, се добавят нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни агнето. Зашива се и се слага в дълбока тава, на дъното на която са кръстосани пръчки....
21 Април
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.
Джуркана коприва с девесилДевесилът се нарязва на ситно и с него се поръсва ястието с коприва.
Джуркана коприва с девесил - селска манджа от рецептите на баба....
02 Април