Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сухо мезеСухо мезе
26 Ноем.
Имате идеалното сухо мезе за вино....
Сухо МлякоСухо Мляко
21 Май
3
Сухото мляко представлява инстантно вещество, което разтворено в топла вода се използва за заместител и алтернатива на истинското прясно мляко. На пазара се предлага сухо мляко с нисък и по-висок процент масленост. Инстантното...
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
За осоляване на риба не е подходяща ситната сол, тъй като тя бързо осолява вътрешността на рибата, без да извлече влагата от нея. Един от най-старите начини за осоляване на риба е сухото осоляване....
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
Днес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
Пикантно сухо мезеПикантно сухо мезе
03 Септ.
Пикантното сухо мезе е готово....
Варено сухо житоВарено сухо жито
09 Май
Вареното сухо жито е готово....
Коктейл Сухо МартиниКоктейл Сухо Мартини
12 Окт.
Превъзходен коктейл Сухо Мартини....
Сухо вино от ябълкиСухо вино от ябълки
30 Април
Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е....
Сладолед със сухо млякоСладолед със сухо мляко
13 Септ.
1
При поднасянето поръсваме сладоледа със сухо мляко с нарязаните на дребно желирани бонбони и топинга от карамел....
Палачинки със сухо млякоПалачинки със сухо мляко
26 Август
Сервирайте вашите палачинки със сухо мляко с желаната от вас плънка....
Мъфини със сухо млякоМъфини със сухо мляко
30 Август
Вашите мъфини със сухо мляко са готови....
Сладкиш със сухо млякоСладкиш със сухо мляко
07 Април
Готовият сладкиш със сухо мляко надупчете с шиш и го полейте с изцедения сок от втория портокал. По желание може да го намажете с портокалово или кайсиево сладко отгоре....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Домашен хляб със сухо млякоДомашен хляб със сухо мляко
26 Август
Домашният хляб със сухо мляко е готов....
Бисквитена торта със сухо млякоБисквитена торта със сухо мляко
26 Август
Вашата бисквитена торта със сухо мляко е готова....
Крем карамел със сухо млякоКрем карамел със сухо мляко
30 Август
Печем крем карамела със сухо мляко на водна баня за около 50 минути на 180-160 градуса с вентилатор....
Домашни бонбони със сухо млякоДомашни бонбони със сухо мляко
28 Август
Подреждаме домашните бонбони със сухо мляко в съд и поставяме в хладилника за няколко часа....
Десертен крем със сухо млякоДесертен крем със сухо мляко
28 Август
След което поднесете десертния крем със сухо мляко и се насладете....
Памучни кифлички със сухо млякоПамучни кифлички със сухо мляко
23 Януари
4
В купа се слагат последователно водата, маята, захарта, солта и сухото мляко. Разбърква се до еднородна смес и се добавя брашното. Тестото става малко лепкаво, което не трябва да ви тревожи. Доомесва се 2 минути и се...
Сухо мезе от пуешко филеСухо мезе от пуешко филе
05 Април
Първо филетата, добре размразени, ги измивам и подреждам в съд с капак, посипани със сол за около 6 часа. Измивам ги от солта, и ги слагам в съд с равни количества вода и оцет 1:1. Така правя тази процедура два или три...
Домашно сухо филе с подправкиДомашно сухо филе с подправки
29 Дек.
Осоляваме месото и го оставяме да престои 24 часа. След това го измиваме добре с вода и чакаме да се оцеди. Смесваме всички подправки и го овалваме, правим дупка в единия край - промушваме с канап....
Течен шоколад със сухо млякоТечен шоколад със сухо мляко
19 Март
1
Може да си хапвате течния шоколад със сухо мляко и като какаов крем в компанията на бита сметана или бисквитки....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Сухо осоляване Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Най-често се осоляват риби като треска, паламуд, скумрия, шаран, а също и дребни риби като хамсията. На осоляване се подлага и хайверът на рибата....
Какво е сухо ражданеКакво е сухо раждане
01 Юни
Не винаги раждането започва като по филмите. Изтичат околоплодните води, започват контракциите и бебето се ражда. В 8-10 процента от случаите изтичането на водите става от 24 до 48 часа преди започването на контракциите...