неделя, 14 февруари
Защо слабите хора не надебеляват?
Хранене при проблеми

Защо слабите хора не надебеляват?

8

Причината, поради която някои хора могат да ядат постоянно, е работещият им на пълни обороти метаболизъм. Оказва се обаче, че при тези хора теглото им е ниско, докато количеството подкожна мазнина е изключително високо.

1

Метаболизъм

Списък на статиите касаещи Метаболизъм. Научете онова, което ви трябва. Разгледайте любимите статии, идеи и препоръки на тема Метаболизъм.
 • Метаболизъм - За колко време се обработват плодовете и зеленчуците от стомаха?Любопитно

  За колко време се обработват плодовете и зеленчуците от стомаха?

  23.12.20150

  Различните плодове и зеленчуци се обработват от стомаха за различно време. Така например лимоните се смилат за час и половина, а авокадото и червеното грозде – за час и 45 минути.

 • Метаболизъм - Синапеното семе ускорява метаболизмаКое за какво е полезно

  Синапеното семе ускорява метаболизма

  20.12.20150

  Синапът е от семейството на кръстноцветните растения и може да се смята за роднина на броколите, брюкселското зеле и обикновеното зеле. Селенът в синапа намира широко приложение в борбата с ревматоидния артрит

 • Метаболизъм - По 3 л вода и много зеленчуци за добър метаболизъмКое за какво е полезно

  По 3 л вода и много зеленчуци за добър метаболизъм

  22.09.20150

  Има доста теории, които ни обясняват по какъв начин да подобрим метаболизма си. Сред най-важните неща, на които трябва да обръщаме внимание, разбира се, е храната.

 • Метаболизъм - Фъстъчено масло за ускоряване на метаболизмаКое за какво е полезно

  Фъстъчено масло за ускоряване на метаболизма

  06.09.20151

  Консумацията на една супена лъжица фъстъчено масло дневно носи много ползи за организма. Знаете ли, че 540 фъстъка служат за направата на един буркан масло?

 • Метаболизъм - Дебел си, защото обичаш соленоКое за какво е полезно

  Дебел си, защото обичаш солено

  05.09.20152

  Яденето на твърде много сол може да доведе до затлъстяване, без значение какво е дневното количество калории, което приемате. Ново британско изследване доказа, че с всеки допълнителен грам сол, която яде човек, рискът от затлъстяване се увеличава

 • Метаболизъм - Храни, с които да прогоним апетитаКое за какво е полезно

  Храни, с които да прогоним апетита

  07.08.20150

  Доверете се и на водораслите. Те, попадайки в стомаха, се преработват като твърда храна и така човек огладнява по-трудно. Сутрешната закуска с яйца и с резен лимон ще внесе в тялото нужните протеини

 • Метаболизъм - Подсилване на организма със суроваткаКое за какво е полезно

  Подсилване на организма със суроватка

  22.01.20150

  Наричат суроватката чудна храна, запазваща хората по-млади и здрави за по-дълго време. Английски селянин, който е живял до преклонните 152 години и 9 месеца, приемайки редовно суроватката.

 • Метаболизъм - Учени от БАН: Пийте ракия за здравеКое за какво е полезно

  Учени от БАН: Пийте ракия за здраве

  08.01.20150

  До 100 г ракия дневно са полезни за здравето, категорични за учени. Стомашните неразположения също ще бъдат решени с помощта на българската ракия

 • Метаболизъм - Яжте само през 8 часа на ден, за да отслабнетеКое за какво е полезно

  Яжте само през 8 часа на ден, за да отслабнете

  09.12.20140

  Може да отслабнете, ако се храните само в 8 часа от денонощието. Учените обясняват, че е важно човек да спазва някакъв режим, тъй като по този начин се синхронизират системите в организма и се подготвят за приема на храна.

 • Метаболизъм - Кайенски пипер за сърце и бърз метаболизъмХранене при проблеми

  Кайенски пипер за сърце и бърз метаболизъм

  25.07.20140

  И след като стана дума за пикантни подправки, трябва да споменем и семена от синап, чесън, кайенски пипер, които помагат на работата на храносмилателния процес, като ускоряват метаболизма.

 • Метаболизъм - Оцет от вишни и неговите многобройни ползиКое за какво е полезно

  Оцет от вишни и неговите многобройни ползи

  23.05.20141

  Вишневият оцет е познат от векове на народната медицина. В него се откриват органични киселини и много витамини. Вишневият оцет укрепва организма и подобрява метаболизма

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Материали и заръки на тема Метаболизъм. Екипът на Готвач.бг се грижи да публикува често различни статии. Имаш предложения или критики към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да разширим и разнообразим нашата секция. Готвач.бг - българският портал за готварски рецепти, здравословно хранене. Метаболизъм, препоръки и идеи. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.