Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рак

Търсиш информация за Рак? Разгледай последните ни публикации и статии за Рак.
Лапачо срещу ракЛапачо срещу рак
Лапачо са дървета, които растат в Бразилия, Аржентина, Парагвай и Южна Америка и са известни с доста наименования – мравчено дърво, текома и др. Дърветата достигат височина до 40 метра, а научното наименование е Tabebuia...
Полуфабрикатите докарват ракПолуфабрикатите докарват рак
1
Честата употреба на голямо количество готова храна води до ракови образувания при жените, твърдят диетолози. В последните години, когато ежедневието ни става все по-забързано и забързано, представителките на нежния пол намират...
Ура! Бирата лекува ракУра! Бирата лекува рак
1
Бирата лекува рак. Съставките в кехлибарената течност могат да се преборят с най-коварната болест в наши дни. Американски учени от университета на Айдахо са разкрили, че хмелът, който е виновник за характерния горчив...
Карфиолът пази от ракКарфиолът пази от рак
Карфиолът е чудесен зеленчук, способен успешно да се бори дори с рака. Оказва се, че при сдъвкването на карфиола с помощта на слюнката се образуват т.нар. изотиоцианати. Тези вещества са изключително ценни, защото активират...
Бутилираната вода причинява ракБутилираната вода причинява рак
10
Пиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на времето да нанесе сериозна вреда на здравето, твърдят немски експерти. За тази опасност алармират и от асоциация „Активни потребители“. Дамите често обичат да се...
Каротеноидни храни срещу ракКаротеноидни храни срещу рак
Каротеноидите са пигменти, които дават на плодове и зеленчуци като моркови, пъпеш, сладки картофи и зеле техния жизнерадостен оранжев, жълт и зелен цвят. Бета-каротин, ликопен и лутеин са различни разновидности...
Соевите продукти сеят ракСоевите продукти сеят рак
1
Соята е една от малкото растителни храни, които се смятат за пълноценен заместител на месото. Тя е източник на белтъчини и аминокиселини. Според някои специалисти тя се бори с лошия холестерол и намалява риска от сърдечно-съдови...
Шамфъстък срещу белодробен ракШамфъстък срещу белодробен рак
Шамфъстъците са изключително вкусни ядки. Освен с вкусовите си качества, те са известни и със своите лечебни свойства. Тяхна родина е Близкият изток. Те растат на едни от най-старите цъфтящи дървета. Изследванията показват...
Праскови срещу хипертония и рак!Праскови срещу хипертония и рак!
Прасковите са много вкусен плод, който обичате и приготвяте в различни рецепти, плодови сладкиши, торти, дори и съчетани с месо. Но знаете ли, че те са с изключителни целебни свойства? Светът е посветил целият месец...
Продукти за превенция на ракПродукти за превенция на рак
2
За да редуцирате риска от ракови заболявания понякога не е необходимо по-голямо усилие от това, да погледнете какво има в хладилника и чинията ви. Всички изследвания сочат, че меню, основано на растителни продукти,...
Газираното и полуфабрикатите причиняват ракГазираното и полуфабрикатите причиняват рак
4
Почти всяка евтина газирана напитка, снакс, чипс или полуфабрикат са в състояние да причинят рак. И това не е злокобна тайна, която производителите на тези продукти крият. Напротив, рискът за различните болести и...
Опасни храни, които причиняват ракОпасни храни, които причиняват рак
2
Миналата година над 1.5 милиона души са били диагностицирани с рак според данни на Световната здравна организация. В действителност малко от тези хора отдават тревожното събитие на храните, които консумират. Ежедневно...
Джинджифил и мед срещу ракДжинджифил и мед срещу рак
13
Лечебните свойства на меда са познати от хиляди години. Той е почитан още от древните гърци и египтяни, които са го използвали като мощно лекарство срещу рани и изгаряния. В днешно време се разкриват все повече приложения...
Български домати пазят от ракБългарски домати пазят от рак
Ново, революционно откритие на учените от Института за зеленчукови култури „Марица“ в гр. Пловдив, е вече достъпно за всички. Става дума за нов сорт оранжево-жълти домати с повишено съдържание на бета-каротин. Бета-каротинът...
Джинджифил в борбата срещу ракДжинджифил в борбата срещу рак
2
Джинджифилът е възхвален от индийците, като "лечител на всички болести". Той е с високо съдържание на калий, необходим за сърдечната функция, както и с високо съдържание на манган и минерали, които изграждат устойчивост...