Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЯдкиЯдките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
11 Август
1
Овесени ЯдкиВсе по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били широко разпространени в древността. Някои стари култури са имали огромно значение при изхранването на населението и с неоценим принос за човечеството, но...
14 Април
Оризови ядкиОризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
08 Април
4
Кедрови ядкиНевероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
18 Дек.
Кайсиеви ядкиКайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества.
Чрез...
13 Септ.
4
Сапунени ядкиЕдни от най-рекламираните продукти са почистващите препарати, прахове и омекотители. В момента на пазара навлиза алтернатива на химикалите, с които почистваме домовете и перем дрехите си. Това са сапунените ядки /soapnuts...
19 Февр.
Карамелизирани ЯдкиСипете захарта в съд с дебело дъно и поставете на котлона при умерен до силен огън. Капнете няколко капки вода и разклащайте, без да бъркате, докато захарта се карамелизира.
Сложете при карамела ядките, които сте избрали...
13 Септ.
Печени или сурови ядки?Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
22 Окт.
Как да изпечем ядкиЗапичането на ядките, които се добавят към тесто, сладкиши или салата, подчертава техния вкус. Лешниците, фъстъците или орехите се превръщат в истински ценни съставки във всяко ястие. Нека да разгледаме всички плюсове и...
27 Януари
Алергия към дървесни ядкиАлергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други.
Много малък процент от населението...
18 Юли
Как да съхраняваме ядки1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...
17 Дек.
1
Диета с овесени ядкиДиетата с овесени ядки спомага за бързото отслабване. Тя е идеален експресен метод за вталяване след празници и е оптимална за здрави енергични хора.
Като ограничавате приема на калории, принуждавате организма си да използва...
02 Ноем.
23
Овесените ядки - отличната закускаОвесена каша е чудесен източник на енергия и сила сутрин. Реколтата от овес се събира през есента, но кашата е достъпна през цялата година.
Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе ролята при образуването...
09 Септ.
1
Круфини с ядкиМаята и захарта добавяме съм топлото мляко, разбъркваме, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути.
Разбиваме яйцата със солта. Добавяме маята към яйчената смес, разбъркваме и започваме да добавяме пресятите брашно и бакпулвер...
17 Дек.
Курабийки с ядкиВ дълбока купа си счукваме яйцата и заедно със захарта разбиваме добре.
В чаша си изсипваме киселото мляко и към него добавяме амонячната сода и оставяме настрана да шупне.
След като е готова, добавяме към яйчената...
02 Май
Хляб с ядкиСмесете 75 г. брашно със същото количество вода и натрошената 15 г жива мая. Когато получите хомогенна кашичка приберете я в хладилник за една нощ в добре затворен съд.
Извадете на стайна температура предварителния фермент...
26 Септ.
Бутерки с ядкиОрехите се нарязват на ситно. Кашуто и бразилският орех се смилат с чопър. Ядките се омесват със захарта и канелата.
Бутер тестото се нарязва на квадратчета, всяко от които се разточваме малко с точилка. Всяко парче се...
04 Юни
Пикантни топли ядкиРазтопяваме маслото и към него прибавяме чесъна, кърито, чили и сос Уорчестър, разбъркваме добре.
Смесваме ядките и начупени солети, поставяме в тава и заливаме с маслото.
Печем в предварително загрята на 180 градуса...
15 Юли
Торта от ядкиПриготвянето на блатовете става, като в кухненски робот смелите лешниците, орехите, овесените ядки и семките.
Фурмите ги изчиствате от семките и смилате на ситно. В голяма купа се слагат смлените ядки и фурми. Добавят...
19 Януари
Печени кайсиеви ядкиНакисваме ядките в малко вода, отцеждаме ги и ги печем във суха тава.
Печем ядките на загрята фурна на 180 градуса, като ги бъркаме през около 30-60 секунди, за да не прегорят, а да могат да се изпекат равномерно....
05 Април
2
Овесени ядки ПориджЗаливаме овесените ядки с кипяща, подсолена вода, отцеждаме ги и ги сваряваме в млякото до омекване.
Добавяме маслото и намаляваме котлона.
Разбиваме яйцето със захарта и сипваме при овесените ядки.
Към тази смес...
25 Април
1
Ядки с подправкиЯдките се смесват в голяма тава, предварително намазана с олиото.
Напръскват се с малко вода равномерно, посипват се с всички подправки и се объркват хубаво.
Слагат се да се пекат в предварително загряна слаба до...
01 Дек.
Ядки на микровълноваСлагаме ядките в дълбок, подходящ за микровълновата съд и ги намокряме с вода. Трябва да са влажни, за да попие солта.
Осоляваме ги, по-едрата сол, придава по-интересен вкус.
Настройваме микровълновата на максимална...
30 Окт.
2
Бонбони с ядкиЗалейте бадемите с вряла вода с малко сода бикарбонат и след малко ги обелете под течаща вода. Изпечете ги с лешниците във фурната на 200 градуса за 10-тина минути.
Сложете лешниците в кърпа, започнете да ги търкате,...
30 Дек.
1
Шекерпаре с ядкиРазбийте яйцето, пудра захар и маслото/маргарина. Постепенно добавете внимателно брашното, гриса с ванилията и бакпулвера.
От тестото оформете топки и ги подреждайте в тава.
Във всяко топче забодете по една ядка, намажете...
29 Март