Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отровни лимони плъзнаха по нашите пазариСигналът за отровните турски лимони беше пуснат от хърватски сайт, който публикува оплаквания на клиенти....
Неядливите гъби: Сапунена гъба
Сапунената гъба може да чуете и под наименованието Сапуненка. Среща се по високите части на планините, широколистните и иглолистни гори и също така...
Непознатите гъби: Гъба Анасонка
Гъбата с интересно име Анасонка носи латинското наименование Clitocybe odora и принадлежи към семейство Tricholomataceae - Есенни гъби. Името ѝ се...
Непознатите гъби: Гъба Лисичка
Лисичка е интересно име за гъбка. Непозната е, както много други гъби в България. Нейното латинско наименование е Clitocybe gibba, принадлежи към...
Непознатите гъби: Седефена гъба
Седефената гъба в България е наречена още Снежанка. Носи латинското наименование Hygrophorus eburneus и принадлежи към семейство Hygrophoraceae....
Непознатите гъби: Бадемова гъба
Бадемовата гъба носи интересно име и е вид ядлива гъба, която се среща в нашата страна. Латинското ѝ наименование е Hygrophorus agathosmus, причислява...
Непознатите гъби: Златистозърнеста седефенка
Златистозърнестата седефенка е гъба, която расте основно в широколистни и иглолистни гори. Любителите на гъбите ще я открият в есенните месеци от...
Подходящите подправки за гъби
Гъбите, и по-точно ядливите гъби, са служели за храна на човека още от древни времена. Още древногръцкият учен Теофраст описва в своите трудове...
Рибата пангасиус е отровнаОказва се, че една от най-предпочитаните риби на българската трапеза в последните години – пангасиусът, е отровна....
1
Как да проверим дали са отровни гъбитеДори една отровна гъба, оказала се по случайност сред ядливите, може да пусне отровни вещества, затова при съмнения изхвърляйте цялата кошница....
18
Съхраняване и сушене на гъбиЗнаете, че има отровни гъби, които много приличат на онези, които похапваме, закупени от магазина и е опасно особено за хора, които не разбират и...
2
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени...
1
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 9
52
42
32
23
10
Дай твоята оценка: