Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с доматен сосПочиствате рибата и я оставяте я да престои така за около 1 час.
Нарязвате я на парчета и я задушавате с олиото и малко вода....
Печена пъстърва с каперси
Рибата се измива и се нарежда в тавичка, намазана с половината зехтин.
Добавят се каперсите и се поръсва с останалия зехтин, сол и черен пипер...
Чеснова пъстърва в хартия
Чесънът се счуква и се запържва в олиото. С тази смес се намазва рибата отвън и отвътре.
Поръсва се със сол и черен пипер и във всяка риба се...
Пъстърва с бадемова коричкаПочистваме рибата и отстраняваме гръбначната кост внимателно, без да махаме главата.
Разбиваме белтъка и изсипваме бадемите, разбъркваме....
1
Печена пъстърва в плик
Рибите се почистват от ненужните части, измиват се на течаща вода и се оставят да се отцедят.
Лимоните се измиват и се нарязват на филийки....
Печена пъстърва с джинджифил
Лимонът се изстисква. Джинджифилът се настъргва на дребно и се смесва със соевия сос, половината от зехтина и лимоновия сок. С тази смес се натрива...
Пълнена пъстърва с лимони
Останалите лимони се режат на тънки резени, без да се обелват. Във всяка риба се слагат резени лимон и цели стръкове магданоз....
Пъстърва в лозов лист
Почистената риба натрийте със сол и черен пипер.
Напълнете всяка риба с резенчета лимон и резенче масло.
Лозовите листа попарете във вряла...
Пъстърва с бадемова поръска
Поднасяме, като върху всяка пъстърва разпределяме от маслените бадеми. Сервира се топла. Гарнирайте по желание....
Печена пъстърва с плънка
Измиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.
Лука режем на шайби с дебелина ½ см....
Пъстърва с ароматни подправки
Оставяте за 20 минути да престоят. Загрявате електрическата скара и запичате рибите от двете страни....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 9
55
42
31
21
10
Дай твоята оценка: