Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Сготвя Пъстърва
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Оставя се да престои 10-15 минути, след което рибата се пече в умерена фурна.
Пъстървата с лук е готова....

Пригответе марината от изброените продукти и поставете в нея пъстървата за 1 час.
Извадете и оваляйте в ръженото брашно....

Почистените пъстърви се овкусяват отвън и вътре с черен пипер и сол.
Овалват се в брашното и се запържват в 4 с.л. от сгорещеното масло....

Рибата се почиства, посолява се и се намазва с масло. Приготвя се следната плънка: задушават се нарязаните на дребно гъби, прибавят се сол, пипер,...

Малко преди да е готова, прибавете маслините и бялото вино и оставете рибата да поеме почти цялата течност.
Поднесете с чаша бяло вино....

Аз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите....

Почистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене....

1

3

Когато лукът омекне го залейте с бялото вино и го оставете да се задушава на умерен огън до изпаряване на течността....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 9
55
42
31
21
10
Дай твоята оценка: