Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Сготвя Паламуд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Първо, рибата паламуд се почиства добре.
Нарязва се на парчета, после се поръсва със сол и се маринова с лимонов сок....

Осолете го, след което започнете да го пържите равномерно от всички страни в тенджерка.
Докато рибата се пържи, накълцайте лука....

Почистете паламуда и го нарежете на шайби. Пасирайте доматите, които предварително може да обелите по желание....

Оставяме рибата да се овкуси на хладно още 40 минути.
Заливаме паламуда по гръцки с бяло вино и поставяме съда в предварително загрята фурна....

Наредете парчетата едно върху друго, завийте ги с фолио за свежо съхранение и оставете да престоят в хладилник поне 2 часа....

Почистете паламуда и махнете главите. Сложете да заври 1 л вода с олиото и посолете на вкус....

6
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 6
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: