Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Болярска питка* Mожете да разделите тестото на две, да разточите само две кори, от които да имате 8 големи парчета питка....
Икономична питка
Пресяваме брашното в тавичка, изсипваме сухата мая върху него. Слагаме содата в киселото мляко, разбъркваме добре, докато шупне и го изсипваме върху...
Тревненска питка
Разбива се яйцето и с четка се намазва цялата питка.
Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изважда се и нарязваме на парчета....
Питка звезда
Маята се активира като се разбърква във хладката вода със захарта и оставяме да шупне.
Пресява се брашното и в средата сипваме маята, солта, олиото...
Питка ТрифонкаВтасалата питка я намазваме с 1 бр. жълтък, 1 ч. лъжица олио и 1 с. лъжица прясно мляко. След което нареждаме чепката грозде с листата....
1
Слънчева питка
Маята се слага в купа с малко от топлата вода и захарта и се оставя да шупне. В голяма купа се слага киселото мляко и сода и хубаво се разбива....
Коледна питка
След което оформяте питката като пуйка. Първо се прави тялото, след което бутчетата, шията и крилцата....
Сусамена питка
Когато сместа се надигне и удвои обема си, значи е готова и може да започнете да правите тестото за питката....
Питка Мазда
Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не повече от 170 градуса....
Топчеста питка
Декорирайте с тиквени семки и маково семе и оставете питката покрита да втаса отново за 30 мин....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка: