Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обикновена Питка

Обикновена Питка

Разгледай всички 36 избрани предложения относно обикновена питка в Gotvach.bg.
Болярска питкаБолярска питка* Mожете да разделите тестото на две, да разточите само две кори, от които да имате 8 големи парчета питка....
Икономична питкаИкономична питка
Пресяваме брашното в тавичка, изсипваме сухата мая върху него. Слагаме содата в киселото мляко, разбъркваме добре, докато шупне и го изсипваме върху...
Питка ХризантемаПитка Хризантема
Щом питката се опече, се намазва с олио и се покрива с кърпа....
Тревненска питкаТревненска питка
Разбива се яйцето и с четка се намазва цялата питка. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изважда се и нарязваме на парчета....
Козуначена питкаКозуначена питка
1
Печете козуначената питка във фурна на 170 градуса около 45 мин....
Питка звездаПитка звезда
Маята се активира като се разбърква във хладката вода със захарта и оставяме да шупне. Пресява се брашното и в средата сипваме маята, солта, олиото...
Питка ТрифонкаПитка Трифонка
1
Втасалата питка я намазваме с 1 бр. жълтък, 1 ч. лъжица олио и 1 с. лъжица прясно мляко. След което нареждаме чепката грозде с листата....
Слънчева питкаСлънчева питка
Маята се слага в купа с малко от топлата вода и захарта и се оставя да шупне. В голяма купа се слага киселото мляко и сода и хубаво се разбива....
Коледна питкаКоледна питка
След което оформяте питката като пуйка. Първо се прави тялото, след което бутчетата, шията и крилцата....
Сусамена питкаСусамена питка
Когато сместа се надигне и удвои обема си, значи е готова и може да започнете да правите тестото за питката....
Питка МаздаПитка Мазда
Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не повече от 170 градуса....
Топчеста питкаТопчеста питка
Декорирайте с тиквени семки и маково семе и оставете питката покрита да втаса отново за 30 мин....

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка: