Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка ЕлхаВ част от айрана се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне.
Смесват се двата вида брашно в купа. В средата на брашното сипваме маята,...
Никулденска питкаЗатопляме млякото и изсипваме маята, захарта и 2 с.л. брашно при него. Изчакваме за 10 мин. маята да шупне.
Държим помещението, в което готвим,...
1
Содена питкаПечете содената питка в набрашнена и намаслена тава за 30 минути в умерена фурна на 180 градуса....
3
Постна питкаНамажете питката с олио и поръсет със семена. Изпечете я в умерено загрята фурна за около 40 минути. Намажете готовата питка с малко масло....
3
Лимонадена питкаОставете питката да втаса повторно за 30 минути и изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна....
1
Ежедневна питкаОт него оформете питката в намаслена и набрашнена тава като цвете, намажете с разбит жълтък и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна....
5
Гарнирана питка
Замесва се меко тесто за точене. Разточва се кора с дебелина около 1 см. Набожда се с вилица и се поръсва обилно с разтопено масло.
Отгоре се...
Оризова питка
Оризовата питка се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути. Изважда се и се оставя да се охлади върху решетка....
Калипетринска питка
В средата му се прави кладенче, в което се чукват яйцата (1 жълтък си запазваме, за намазване на питката)....
Питка - ПицаОмесва се меко тесто.
След като втаса от цялото тесто се отделя една част около 250 г за центъра на питата а от голямата част се разточва обла...
3
Празнична питкаПресяваме брашното в съд за месене, след това разтваряме водата с маята и добавяме към брашното.
Слагаме захарта, солта и олио и месим до получаване...
1
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка: