Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се Готви Бакла

Как се Готви Бакла

Прегледай всички 12 кулинарни идеи относно как се готви бакла в Gotvach.bg.
Кюфтета от баклаКюфтета от баклаОтцеждаме баклата от течността в буркана и я пасираме. Прибавяме едното яйце, нарязаните лук, чесън, копър и магданоз и разбъркваме добре....
Бакла с пилеБакла с пиле
1
В олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
Бакла с морковиБакла с моркови
1
Изчистваме баклата от шушулките и я обелваме. Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови. След 5 минути добавяме...
Бакла с джанкиБакла с джанки
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук....
Супа от баклаСупа от бакла
Препечените филийки се ръсят със зехтин и се слагат в купички, след което се заливат със супата....
Пастет от баклаПастет от бакла
Баклата се накисва във вода за 2 часа. Изплаква се със студена вода и се отцежда....
Бакла с оризБакла с ориз
1
Залива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
Бакла с месоБакла с месо
3
Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена. Като омекне баклата и месото...
Пюре от баклаПюре от бакла
На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване, след което се пасира, посолява се и се разбърква със задушения...
Каша от баклаКаша от бакла
Отделят се зърната на изчистената и измита бакла и се варят на тих огън до полусваряване....
Мезе от баклаМезе от бакла
Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....
Агнешко с баклаАгнешко с бакла
Нарязваме агнешкото месо на средни парчета. В тенджера с подсолена вода слагаме месото и олиото. Добавяме нарязания на ситно джоджен. Почистваме...

Рейтинг

3.9
Общо гласували: 9
52
45
31
21
10
Дай твоята оценка: