Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печене на Патица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринована патицаИзмиваме и нарязваме патицата на порции.
Оставяме месото в подходящ съд....
Пълнена патицаПатицата отделя много мазнина по време на печене и затова е добре да не е директно на дъното....
4
Печена патица
Сложете да се пече и периодично я мажете със смес от масло и мляко с помощта на четка....
Крехка печена патица
Пече се във фурната 5 часа на 150 г.
След като се извади, се залива десетина пъти със сока от печенето, докато изстине....
Патица с ориз
Оризът се пече в предварително загрята фурна 30-40 мин.
След изваждане обилно се поръсва с нарязан магданоз. Патицата с ориз е готова....
Задушена патица капама
Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути....
Патица с портокалиНамазваме печената патица с глазурата и печем още 30 минути (около 2.5 часа общо).
Ако глазурата започне да изгаря, покриваме с фолио....
3
Рагу от патица
Обезкостяваме патешките бутчета, като премахваме и кожата им. Месото режем на кубчета и запържваме до златисто в маслото.
Вадим от съда и в него...
Патица с триеница
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции....
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: