Пъстърва със зеленчуци

Рецепти за диабетици

За диабетици се препоръчва ястията да са с намалено съдържание на мазнини и въглехидрати, но това не означава, че те не могат да бъдат приготвени вкусно.

Вкусни и полезни са сочните кюфтенца с три вида месо.

Необходими продукти: 200 грама свинско месо, 200 грама телешко месо, 200 грама пилешко месо, 1 глава лук, 2 филийки пълнозърнест хляб, 4 супени лъжици прясно мляко, 2 скилидки чесън, 2 яйца, 2 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици олио, сол и черен пипер на вкус.

Кюфтета

Начин на приготвяне: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. В блендер се смилат филийките с прясното мляко. Ако разбиването е трудно, се добавя малко топла вода.

Смесват се трите вида месо, нарязани на ситно, и се смилат в месомелачка. Към месото се добавя хлябът с мякото и нарязаният на ситно лук, смесен с жълтъците. Всичко се разбърква, подправя се със сол и черен пипер. Добавят се белтъците, всичко се смесва внимателно с лъжица. С влажни ръце се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се запържват на среден огън от двете страни до златисто.

Пъстървата със зеленчуци също е подходяща за диабетици.

Хранене при диабет

Необходими продукти: 1 килограм пъстърва, 1 китка магданоз, сокът от половин лимон, 2 тиквички, 4 домата, 2 червени чушки, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус, 3 супени лъжици олио.

Начин на приготвяне: Пъстървата се почиства и от двете страни се разрязва дълбоко, за да поеме от зеленчуковия сос. Пъстървата се слага в тава, застлана с алуминиево фолио, предварително намазано с олио. Пъстървата се натърква отвън и отвътре със сол и с черен пипер. Полива се със сока от половината лимон и се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Тиквичките се обелват и се нарязват на кръгчета, доматите се нарязват на половинки, чушките се нарязват на кръгчета, лукът се нарязва на филийки. Чесънът се нарязва на ситно.

Около пъстървата се нареждат зеленчуците и се поръсват с чесъна. Всичко се напръсква с малко олио и се покрива с фолио, без да се запечатва плътно. Пече се в загрята на 200 градуса фурна. След 20 минути фолиото се маха и се оставя 15 минути да се запече.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 7 гласували
5 1
4 4
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Емилия
Емилия
22.12.2014 04:26
Картинката е на риби, които миришат от монитора и тука всичко е на ред.Ама кюфтетата са катастрофа.
3
0
Емилия
Емилия
22.12.2014 04:24
С тази рецепта някой се е пошегувал с диабетиците. 600 г месо и то толкова свенско-200 г, а да не броим другите продукти и техните калории е обяд за 10 души или з 4 човека за 3 дни. А още и пържене...
2
0

Водещи от категорията

Подобни Статии

Избрано

Gotvach.bg във Фейсбук

От другите сайтове

Свързани Рецепти