Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Най-вредните сосове

Най-вредните сосове

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Най-вредните сосове

Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове.

Докато избираме опции за здравословни закуски, ние пренебрегваме факта, че овкусяването им е също толкова важно!

Ето някои вредни сосове, които трябва да избягвате напълно.

Кетчуп

Ако смятате, че доматите са всичко, което се съдържа в кетчупа, премислете! Има причина кетчупът да е толкова пристрастяващ в сравнение с обикновеното доматено пюре. Той съдържа много добавена захар, благодарение на наличието на царевичен сироп, който е с високо съдържание на фруктоза.

Заменете го с: Ако искате доматен дип, който е едновременно ароматен и здравословен, опитайте сос салца вместо кетчуп.

Майонеза

Сосове

Майонезата от магазина е пълна с добавки, които ви носят повече вреда, отколкото полза.

От олио до сол, оцет и консерванти, майонезата е разсадник на трансмазнини, които допринасят за здравословни проблеми, вариращи от сърдечни заболявания до рак. Те е сред най-вредните сосове за здравето.

Заменете я с: Други кремообразни дипове като гуакамоле или дзадзики, които са направени от чисти съставки с добри мазнини.

Соев сос

Въпреки че соевият сос е с относително ниско съдържание на калории и не съдържа твърде много вредни съставки, има една потенциална опасност - има излишък от натрий. Така че за тези, които страдат от или са изложени на риск от кръвно налягане, това не е никак полезно.

Заменете го с: Опитайте сос Тамари, по-малко солена японска версия на вредния сос, която има допълнителното предимство, че е без глутен! Като алтернатива, можете да направите свой собствен соев сос у дома.

Сироп за палачинки

Сироп за палачинки

Сиропът за палачинки, макар и вкусен за поръсване върху гофрети, плодове и палачинки, се предлага с много добавена фруктоза и оцветители, които го правят продукт с нулева хранителна стойност. Когато се използва редовно, може потенциално да причини диабет тип 2 и редица други подобни проблеми.

Заменете го с: Чист мед или пресни плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен