Да премахнем миризмата от изгоряло

Да премахнем миризмата от изгоряло

Миризмата на изгоряло, носеща се из кухнята и домът ни, е изключително дразнеща и неприятна. Ако не бъде премахната, тя може да повлияе на работата и ежедневието ни.

Първата стъпка към премахване на миризмата, е да се определи нейният източник. Ако обаче не успеете да го откриете, то имайте предвид, че той може да е изчезнал, но миризмата се е просмукала във плоскостите. Поради това се налага старателно да почистите всичко с разтвор от сода за хляб.

За да се премахне напълно миризмата на изоряло обаче са нужни няколко стъпки. Първо се изпират всички завеси. Подовете се измиват, след което се изпират и всички столове и дивани.

Да премахнем миризмата от изгоряло

След това се кипва вода за около час, в която е поставена кора от портокал или лимон. С тази вода отново се измиват подовете.

Да премахнем миризмата от изгоряло

Миризмата на изгоряло обикновено се появява, когато загорим мляко. За да не става това то трябва да се вари в тенджера с по-дебело дъно. То загаря най-малко в бакърена тенджера, предварително изплакната със студена вода.

Добре е всяко домакинство да разполага с отделна тенджера за мляко, защото горещото мляко има свойство да поглъща всяка миризма.

Ако все пак млякото загори, то не се бърка, а щом заври, веднага се прехвърля в друг съд. Така ще избегнете дъха на изгоряло.

За да премахнете миризмата на изгоряло от съдовете, в които е било млякото, то ги изкиснете във вода и пресята пепел.

Ако млякото ви има вкус на изгоряло, то това може да е поправи, като му се добави малко сол. Съдът с него пък трябва да се постави в по-голям съд със студена вода.

Мирисът на изгоряло мляко върху печката е неприятен и се разпространява бързо из целия дом. За да се избегне това, млякото се покрива с влажен вестник, който се напръсква отгоре с оцет. Той има способността да погълне напълно неприятната миризма.

Друг вариант за премахване на миризмата е да се кипне тенджера с оцет. Поставянето на напоени гъбички с оцет в ъглите за няколко часа също е вариант. След това е добре да се запалят ароматни свещи, за благоухание. [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

В актуалната статия виждаш материал на тема Да премахнем миризмата от изгоряло. Ако имаш въпрос или си на мнение, че написаната информация не съответства на заглавието Да премахнем миризмата от изгоряло, можеш да се свържеш с екипа ни от линка за връзка и ние ще редактираме/разширим статията.