Gotvach.bg»Статии»Кулинария»Диетата на Клеопатра: Яж тези 21 храни, за да си винаги млада и красива

Диетата на Клеопатра: Яж тези 21 храни, за да си винаги млада и красива

ЗориЗори
Гуру
5088k
2 от 21 Снимки

2. Хляб


В допълнение към бирата хлябът е бил от основно значение за храненето на древните египтяни. От ранните сведения за тяхната история става ясно, че те се консумирали различни видове хляб при всяко хранене, и храната на всички е включвала винаги съчетанието от бира и хляб.

Хлябът е бил направен от всякакви съставки и почти всяка зърнена култура е могла да бъде използвана при производството му. Интересно е да се отбележи, че при консумацията на хляб от някои видове брашно се е стигало до силно износване на зъбите и всички класи са страдали от този проблем, дори Аменхотеп III.

Според Египетските храни и напитки, написана от Хилари Уилсън, древните египтяни са имали всички видове хляб, включително пърленки и хрупкави питки, конусообразните видове хляб, кейкове, бисквити и сладкиши. Авторът също така изтъква, че хлябът обикновено се е произвеждал от пшеница, но ечемикът е използван и за направа на по-груб хляб. Естествено, по-голямата част от ечемика се е използвала за производството на бира.

Последната кралица на Древен Египет се е славила с красотата си в продължение на векове. И ако Клеопатра е известна с използването на козметични и дори спа процедури (ваните с мед и мляко), изглежда, че диетата ѝ също е допринесла за поддържане на нейната младежка красота и здраве.

Какво толкова много ни кара да насочваме вниманието си към величествената Клеопатра вече 20 века след нейното царуване? Необикновената харизма на една умна жена навярно е това, което оставя отпечатък във времето. Затова е и интересно да разберем какви са били хранителните предпочитания на египетската владетелка, които са захранвали необикновената ѝ вътрешна сила.

Не е тайна, че Клеопатра е била любител на хубавата храна и на трапезата ѝ е нямало нещо случайно извън нейния вкус.

Следните 21 храни /разгледай нашата галерия/ са присъствали в менюто на Клеопатра, а ако искате да изпитате ползите от тях, не забравяйте да ги добавите и към вашето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.02.2018 01:11
Една статия се оценява според информацията,която дава и затова Вашата е за оценка нула.
5
62