Наталиа Петрова
Чирак
Моята стенаРецепти51Снимки72СтатииСъветиКоментари208Форумни теми12Постове във форума148За менИзпрати съобщениеточки1387
Как приготвяте най- често картофи ?
картофи на фурна с подправки
Любимите ястия от италианската кухня
Паста, спагети, талиатели.... мммм... само да не ми се лепяха толкова
Кулинарни изкушения, на които не може да устоите?
Аз съм на диета мога да устоя на всичко. Ако ли не - давайте насам. Единственото ми прегрешение са ядките - във всякаква форма, по всяко време и във всякакъв вид. :blush:
Сос Башамел - помощ!
Ако маслото се замени с олио, настина става по-лесно, но вкусът е по-различен.
Каква е разликата според вас между гърне и гювеч?
Според мен най-сериозната разлика се крие в това, на какъв "огън" готвиш - електрическа печка, газов котлон, пещ, печка на дърва и тн.
За 8-ми март на ресторант или вкъщи?
Вкъщи на романтична вечеря с любимия :blush:
Какво да правя с клисав Кекс?
Можеш да го натрошиш на трохи, които да объркаш с крем и да приготвиш сладки топчета.
Предаване на рецепти от поколение на поколение
Обожавам кекса на баба, който приготвя и мама, а сега на свой ред и аз!
Какви ястия готвите за мразещите лук и чесън?
Аз също не обичам чесън. Лесно се научих да готвя без него. А лукът за ястията го нарязвам толкова ситно, че при запръжката почти се стопява.
Кои са последните ви импровизации и експерименти в кухнята?
Обичам да се водя по рецепта, но често ги видоизменям по мой вкус или в зависимост от това, какво имам в хладилника.
С какви ястия комбинирате шампанско?
Много го харесвам като напитка. Купувам го за поводи и най-често го гарнирам с плодове и сладкиши.
Кажете си мнението за Кокосовото олио?
Много съм чела за ползите от него. Използвала съм кокосово масло за козметични цели, но не и за готварски.
Солено или сладко повече приготвяте?
Понеже готвя всеки ден излиза, че по-често правя солени неща, но на сърце ми лежи приготвянето на сладкиши. Обожавам когато кухнята мирише на ванилия, канела и други "сладки" подправки.
Начало на кулинарния ви живот
Започнах с приготвянето на сладкиши и много ми хареса. Когато дойде ред на ястията имах няколко откровени провала, за които сега си спомням с усмивка.
Колко често правите домашна питка?
Най-често за даден повод или когато ще имаме гости.
За и против маслото
Аз също съм "за" маслото, но в последното време и него почнаха да развалят.
Трябва ли да мием сушените плодове?
Аз на ги мия, нито ги кисна, освен ако не е изрично посочено в рецептата.
Внимавайте със шоколад Милка !
Всичко хубаво е неморално, незаконно или от него се дебелее!