• Мария БеженарМария Беженардобави отговор към форумната тема: Рецепта за Пасарелски кебап???преди 8 годиниСвинското се нарязва на ситни парченца, колкото 1/2 кибритена кутийка и се изпържва в тиган добре, като се обръща. Изважда се от тигана. В същата мазнина се сипват настърганите доматки /или консервирани обелени домати, добре разджуркани/ и се бъркат, докато добре се сгъстят на сос, сипва им се мъничко захар, сол, чер пипер, дафиновия лист, да клокнат и накрая - чесън нарязан и счукан. Накрая се прибавя изпърженото свинско при доматения сос и се оставя за 5 мин., може и на изключен котлон, колкото да поеме от соса. Сервира се топло, върви с хубаво червено вино и салата с кисело зеле.