Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Българско ВиноПодберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....
06 Март
1
Оригинално българско реванеРазбийте до гладък крем яйцата и захарта.
След това добавете брашното, пресято с бакпулвера и разбийте до хомогенна смес.
Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.
Оставете...
31 Март
27
Българско капрезе с розови доматиБългарското капрезе с розови домати е много вкусна.
Добър апетит!...
27 Май
Ще поскъпне ли българското вино?За момента рязко поскъпване на българското вино не се очаква, коментира шефът на Изпълнителната агенция по лозята и виното Красимир Коев, цитиран от ДарикнюзБг....
08 Август
Мащабна реклама популяризира българското виноОт земеделската комисия към парламента съобщиха, че ще стартират международна рекламна кампания, в която ще се опитат да лансират българското вино в страни като САЩ, Бразилия, Китай, Сингапур, Швейцария и две държави...
29 Ноем.
Стартира 4-ти Форум на българското виноИдеята е форумът Divino.taste да се превърне в ежегодно събитие, като съдейства за популяризирането на българското вино и винопроизводство....
15 Ноем.
Сортовете грозде, от което се прави българското виноСортът е чисто български и е създаден в Плевен през 1944 година.
Широка Мелнишка Лоза
Този стар български сорт узрява късно и се прибира през октомври....
18 Дек.
Кои държави са най-големи почитатели на българското виноПредставяме кои са държавите, най-големи почитатели на нашето българско вино.
Сред държавите в Европейския съюз, най-големи почитатели на българските вина са поляците....
02 Февр.
Вино“Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света”.
Тази мисъл на Луи Пастьор ни кара да се запитаме дали е възможно човек напълно да разбере и опознае характера на виното или тази божествена напитка...
23 Август
Змийско виноЗмийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
22 Юни
Вино МалагаВино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
15 Юни
Бяло ВиноВсеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
17 Май
2
Вино ХересДесертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
07 Януари
Газирано виноГазираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано.
Като вид на пенливото...
08 Март
Вино ПортоПорто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
04 Март
Вино МадейраМадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка.
Силното слънце и географското разположение са чудесна...
26 Февр.
Вино МарсалаМарсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
23 Февр.
2
Червено Вино), Памид (запазен у нас още от времето на траките) и Мавруд (счита се за най-висококачественият български сорт)....
21 Февр.
1
Топло виноВиното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил.
След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
27 Февр.
Лятно виноВ широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал.
Сипваме виното и доливаме с фантата.
Към всичко това добавяме 1 с.л мартини.
Разбъркваме добре и сервираме....
12 Май
1
Дюлево виноОставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване.
Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
11 Февр.
Малиново виноПочистете малините, но без да ги миете. Намачкайте плодовете и ги сложете в подходящ стъклен съд с вместимост около 10 л.
Сипете водата в тенджера и оставете да кипне, добавете захарта и оставете да къкри, докато се получи...
08 Май
2
Греяно виноНарежете портокалите и лимоните на тънки шайби и заедно с всички останали продукти ги смесете в дълбока тенджера. Кипнете сместа и веднага я отстранете от котлона.
Оставете съда с напитката на топло за половин час, докато...
08 Януари
1
Ябълково виноНарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша.
Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11...
27 Ноем.
4