Gotvach.bg»Статии»Готвене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвене на смилянски боб
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Здравословно готвене със зърна
Цялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
Готвене на боб Мунг
Боб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
Японски методи за готвене
За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Здравословно готвене на пара
Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Готвене в йенско стъкло
Йенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
Нисковъглехидратно готвене с тиква
Избор
За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
Грешките при готвене на месо
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Правилата за наистина здравословно готвенеГответе с пълнозърнести храни. Опитайте нещо ново. Научете се да готвите с киноа, лимец или кускус, така че да можете да си починете от ориз и макаронени изделия.
4....
1
Кои са бананите за готвене?
Бананите са сред най-масово консумираните плодове навсякъде по света. Освен пресни или добавени към любимия Ви десерт, те могат да бъдат използвани и при приготвянето на различни супи, яхнии и основни ястия.
Колкото...
Съвети за готвене със сол
Така че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене.
Колко сол?
Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Заместители на алкохола при готвене
Алкохолът, независимо дали е вино, бренди или някакъв друг вид, е често срещан в много рецепти за готвене. Той подобрява вкуса и често му добавя нотка изисканост....
Здравословно готвене в глинени съдове
На първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре....
Здравословно готвене в керамични съдове
Температурата на готвене може да достигне до 250 градуса и готвенето може да продължи около час. След като е готово, ястието се вади от фурната и се сервира....
Алтернатива на олиото за готвене
Може да се използва както за готвене, така и за едно по-добро овкусяване на салати. В него се съдържат много малко наситени и мононаситени мазнини....