Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеТиквичките се обелват и режат на кубчета.
След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките.
Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
26 Май
2
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Какаов сладкиш със сметана за готвенеПоръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....
14 Юли
Стерилизирани Тиквички в буркан за готвенеПосочените продукти са за един компотен буркан. Измиваме хубаво тиквичките, изрязваме дръжките и нарязваме на кубчета.
Слагаме нарязаните тиквички в буркан, като го напълваме добре. Добавяме сол и аспирин. Наливаме вода...
29 Януари
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКиселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.
Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме...
06 Дек.
Заготовка за готвене на ядене в бурканиИзмивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.
Взимаме си един голям съд и почваме да...
01 Септ.
Напитки, подходящи за жегитеНай-подходяща за големите жеги е водата с добавен лимонов сок или с добавено резенче лимон на всяка чаша вода. Лимоновата и аскорбиновата киселина, които се съдържат в лимона, повишават слюнкоотделянето....
13 Юни
Какво да ядем в жегитеТо трябва да бъде балансирано по време на жегите.
Около петнадесет на сто от храната по време на жегите трябва да се състои от 14 процента белтъчини – те се съдържат в пилешкото, рибата, млечните продукти....
09 Август
Зеленият чай охлажда в жегитеТоплият зелен чай охлажда в жегите. Девет минути след изпиването на една чашка порите на кожата се отварят, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувства охладен....
17 Юли
През жегите – отслабвайте със сладоледНевероятно, но факт – въглехидратите и мазнините, съдържащи се в освежаващите ледени хапки сладолед, се усвояват сравнително бързо и лесно от организма.
Това прави сладоледа една от най-подходящите храни през горещите...
23 Юни
Да преборим жегите без климатикЗа да освежите тялото си, похапвайте само освежаващи и леки храни през летните жеги. Перфектна закуска през горещите дни са студените плодове като динята....
28 Юли
Сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвенеСервирах сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене с картофено пюре, но смятам, че и ориз е доста подходящ.
Добър апетит!...
30 Ноем.
Топлите напитки са задължителни за жегитеПрез летните жеги човек губи много повече вода през кожата, чрез потенето. Балансът трябва да се следи. Всяка загуба на вода от организма трябва да се компенсира....
16 Юли
Готвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
09 Август
Здравословно готвене със зърнаЦялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
22 Април
Готвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
08 Април
Японски методи за готвенеЗа разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
31 Август