Gotvach.bg»Статии»Замразяване на Броколи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиол
Ето какво е важно да знаете, когато искате да замразявате карфиол или броколи:
1. Когато закупувате карфиолът и броколите, винаги вземайте качествени продукти, дори и да са малко по-скъпи.
2....
Как се замразяват зеленчуци
За да замразите карфиол и броколи, предварително се измиват и се разкъсват на съцветия, след това се бланшират за минута-две в солена вода, подсушават се и се замразяват....
Готвените ястия, които могат да се замразяват
Можете да замразявате и само сосове, които да използвате в подходящ момент за различни ястия.
Броколите и карфиолът в сварен вид също са подходящи за замразяване. можете да ги приготвите и с пилешко месо....
Правила при замразяването на плодове
Витамин С, който се съдържа в броколите, при шест дни престояване на стайна температура спада с шестдесет процента. Но ако ги съхранявате при температура -20, загубата ще е десет процента за година....
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Период на престой в замразено състояние на някои зеленчуци:
Броколи - 1 година;
Моркови - 1 година;
Карфиол - 1 година;
Царевица - 8 месеца;
Домати - от 3 до 4 месеца;
Грах - 8 месеца;
Тиквички - 8 месеца...
Как да съхраняваме броколи?
Най-добре е да го разделите на порции, така че за всяко ястие, което обикновено приготвяте с броколи, да имате необходимото количество. Веднъж размразено, броколито не се замразява повторно....
Първите български броколи - екологично чисти и вкусниТези качества, съчетани с превъзходния му вкус, го правят подходящ прясна консумация, топлинна обработка или замразяване....
2
Френски тайни за приготвяне на зимнинаЗамразяване
Французите често казват, че замразяването има много предимства....
1
9 + 6: Храни, които ще излекуват алергията ти или ще я влошат
Това е най-добрата форма за облекчаване на алергиите - получава се като се изсушава чрез замразяване. Дългосрочната употреба на билката не се препоръчва, тъй като може да изчерпи калиевите ви запаси.
9....
Източници на витамин В5
Плодовете и зеленчуците също съдържат ценния витамин, като броколи и авокадо са най-добри източници на пантотенова киселина....
Консервираните или замразени продукти са по-добри за мен?
Има мит, че плодовете и зеленчуците, които се запазват чрез консервиране и замразяване, не са толкова здравословни, колкото свежите органични продукти....
Спасете останалата храна от трапезата ето така
Не всичко обаче е подходящо за замразяване. Неподходящи са всички зеленолистни салати, готови млечните салати (като Руска салата и Снежанка), както и пресните плодове....
Как да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правила
По време на съхранение трябва да сме сигурни, че външните листа не се разлагат, в такъв случай трябва да се отстранят;
- Някои зеленчуци, като чушки, зелен фасул, броколи, зеле, целина, краставици, лук, гъби също...
Правилно съхраняване на зелени зеленчуци и салати
Някои от тях могат да бъдат замразявани или консервирани, но до известна степен губят от вкусовите си качества....
Ксантанова гума
Е415 не променя свойствата си колкото и често да се замразява и размразява и ма висока разтворимост във водата, устойчива е на киселини....