Gotvach.bg»Статии»Замразяване на Броколи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на Броколи

Търсиш информация за Замразяване на Броколи? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на Броколи.
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиолБезценни съвети за замразяване на броколи и карфиол
Ето какво е важно да знаете, когато искате да замразявате карфиол или броколи: 1. Когато закупувате карфиолът и броколите, винаги вземайте качествени продукти, дори и да са малко по-скъпи. 2....
Как се замразяват зеленчуциКак се замразяват зеленчуци
За да замразите карфиол и броколи, предварително се измиват и се разкъсват на съцветия, след това се бланшират за минута-две в солена вода, подсушават се и се замразяват....
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Можете да замразявате и само сосове, които да използвате в подходящ момент за различни ястия. Броколите и карфиолът в сварен вид също са подходящи за замразяване. можете да ги приготвите и с пилешко месо....
Правила при замразяването на плодовеПравила при замразяването на плодове
Витамин С, който се съдържа в броколите, при шест дни престояване на стайна температура спада с шестдесет процента. Но ако ги съхранявате при температура -20, загубата ще е десет процента за година....
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкуснаКолко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Период на престой в замразено състояние на някои зеленчуци: Броколи - 1 година; Моркови - 1 година; Карфиол - 1 година; Царевица - 8 месеца; Домати - от 3 до 4 месеца; Грах - 8 месеца; Тиквички - 8 месеца...
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
Най-добре е да го разделите на порции, така че за всяко ястие, което обикновено приготвяте с броколи, да имате необходимото количество. Веднъж размразено, броколито не се замразява повторно....
Първите български броколи - екологично чисти и вкусниПървите български броколи - екологично чисти и вкусни
2
Тези качества, съчетани с превъзходния му вкус, го правят подходящ прясна консумация, топлинна обработка или замразяване....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
1
Замразяване Французите често казват, че замразяването има много предимства....
9 + 6: Храни, които ще излекуват алергията ти или ще я влошат9 + 6: Храни, които ще излекуват алергията ти или ще я влошат
Това е най-добрата форма за облекчаване на алергиите - получава се като се изсушава чрез замразяване. Дългосрочната употреба на билката не се препоръчва, тъй като може да изчерпи калиевите ви запаси. 9....
Източници на витамин В5Източници на витамин В5
Плодовете и зеленчуците също съдържат ценния витамин, като броколи и авокадо са най-добри източници на пантотенова киселина....
Консервираните или замразени продукти са по-добри за мен?Консервираните или замразени продукти са по-добри за мен?
Има мит, че плодовете и зеленчуците, които се запазват чрез консервиране и замразяване, не са толкова здравословни, колкото свежите органични продукти....
Спасете останалата храна от трапезата ето такаСпасете останалата храна от трапезата ето така
Не всичко обаче е подходящо за замразяване. Неподходящи са всички зеленолистни салати, готови млечните салати (като Руска салата и Снежанка), както и пресните плодове....
Как да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правилаКак да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правила
По време на съхранение трябва да сме сигурни, че външните листа не се разлагат, в такъв случай трябва да се отстранят; - Някои зеленчуци, като чушки, зелен фасул, броколи, зеле, целина, краставици, лук, гъби също...
Правилно съхраняване на зелени зеленчуци и салатиПравилно съхраняване на зелени зеленчуци и салати
Някои от тях могат да бъдат замразявани или консервирани, но до известна степен губят от вкусовите си качества....
Ксантанова гумаКсантанова гума
Е415 не променя свойствата си колкото и често да се замразява и размразява и ма висока разтворимост във водата, устойчива е на киселини....