Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Бухти със захар на фурнаБухти със захар на фурна
22 Април
Разбиваме киселото мляко с малко олио и захар, прибавяме содата и постепенно сипваме брашното до получаване на меко тесто. Омесваме тесто за бухти и с лъжица изрязваме от него бухтички....
Сутляш с кафява захар на оризоваркаСутляш с кафява захар на оризоварка
08 Дек.
Измиваме няколко пъти бисерния ориз и го сипваме в съда на оризоварката. В отделна купа смесваме прясното мляко с кафявата кристална захар и ванилийките и разбъркваме, за да се разтвори захарта....
Пълнозърнести макарони с кокосова захар на фурнаПълнозърнести макарони с кокосова захар на фурна
18 Окт.
Първо сварете макароните, като следвате указанията на опаковката. Отцедете и ги прехвърлете в тава за печене. Върху тях натрошете сиренето и добавете захарта. Отделно разбийте яйцата заедно млякото и ванилиите....
Сладък картоф с масло и захар на фурнаСладък картоф с масло и захар на фурна
14 Февр.
Картофите се белят, измиват и нарязват на по-едри парчета. Поставят се в тавата за печене и се посипват с брашно, захарта, ванилията, разбъркват се да се овалят добре и след това се заливат с водата....
Сладко от сини сливи без захар на фурнаСладко от сини сливи без захар на фурна
03 Септ.
Сладко от сини сливи без захар на фурна е идеално за гарниране на бухти, палачинки, пържени филийки....
Захарни макарони на фурна с ябълкиЗахарни макарони на фурна с ябълки
07 Март
В купа разбиваме яйцата, прясното мляко, 200 г от захарта и канелата. Когато макароните са готови ги отцеждаме. След това ги изсипваме в предварително малко намазнена тавичка....
Изложба представя историята на захарта и сладките изкушенияИзложба представя историята на захарта и сладките изкушения
25 Окт.
Атрактивната музейна експозиция Сладки пороци и спомени, която се откри на 24 октомври в архитектурно-географски комплекс Етър, ще представи историята на захарта и сладките изкушения от Горна Оряховица....
Захарна филийкаЗахарна филийка
14 Май
Намажете филия от пресен бял хляб с домашно масло, поръсете с леко счукана кристална захар. Поднесете икономичната закуска с топло прясно мляко....
Захарна глазураЗахарна глазура
16 Окт.
4
Използвайте захарната глазура за глазиране на сладкиши, еклери, мъфини, кексове, сладки и т.н....
ЗахаринЗахарин
07 Април
История на захарин Историята на захарин започва през 1879 година, когато руският емигрант Константин Фалберг развива дейност в лабораторията на американския професор Ремсен....
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
Към тях се добавя захарта или медът. Колкото повече са те, толкова по-качествен е крайният продукт. Обичайно се следва формулата 50% бадеми и 50% захар....
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на бургераИстория на бургера
26 Юли
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
19 Юни
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на ислямаИстория на исляма
21 Окт.
Все пак тази последователите на религията днес оставят различни впечатления у хората по света, които не принадлежат към нея, затова е добре да се познават основните постулати на учението, за да се разбере - възникване, история...
История на аметистаИстория на аметиста
23 Юни
Историята на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....
История на артишокаИстория на артишока
07 Август
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на еклеритеИстория на еклерите
03 Юни
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
История на розатаИстория на розата
17 Март
1
През цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание. Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на жартиеритеИстория на жартиерите
18 Окт.
Появата на жартиерите е била предизвикана от съществуването на чорапите. Първи за създаване на жартиери са се погрижили французите. Преди появата на жартиери те са използвали кожени колани с бримки, които са се прикрепяли...
История на мартеницитеИстория на мартениците
01 Март
Историята на бяло-червеният конец започва през далечните времена, когато хората за се закичвали за здраве, успехи и дълголетие. Смята се, че обичаят възниква още през 5 век през новата ера....