Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Печен морски езикПечен морски език
21 Май
Гарнитурата към печения морски език оставяме на вашето въображение !...
Морски език в червено виноМорски език в червено вино
22 Април
Сложете филетата морски език в тава, сипете виното и водата. Добавете черния пипер, лука, дафиновия лист и поръсете със солта. Сложете фолио и запечете в загрятата фурна за 10-тина минути....
Морски език (Палтус)Морски език (Палтус)
12 Окт.
Изискани блюда с риба морски език са: морски език с бяло вино, печен морски език, палтус с бадеми или кедрови ядки, морски език с шафранов със и зеленчуци....
Обикновен морски език с картофи на фурнаОбикновен морски език с картофи на фурна
06 Юли
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Филе от морски език с аспержи и маслиниФиле от морски език с аспержи и маслини
25 Април
Насладете се на филето от морски език с аспержи и маслини с чаша охладено бяло вино...
Непознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецептиНепознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецепти
22 Април
1
В Европейската гастрономия редица видове са признати за истински морски езици, но най често употребяван е Обикновеният морски език Solea Solea....
Морски коктейлМорски коктейл
26 Януари
Пушената риба накъсваме на дребни парчета. Смесваме част от майонезата с черен пипер и я поставяме заедно в съда, където е самата риба. Сваряваме мидите, смесваме с останалата майонеза и разбъркваме с малко кетчуп....
Морски спагетиМорски спагети
26 Февр.
Сварете спагетите в 1 л леко подсолена вряща вода, прецедете ги, залейте ги с маслото и доматения сок и ги варете 5-10 мин. Свалете ги от огъня и към тях прибавете нарязаните рибки, месото от раците и ситно накълцания...
Волски езикВолски език
20 Февр.
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Суперхрани: Морски краставици (Морски женшен)Суперхрани: Морски краставици (Морски женшен)
20 Март
Морските краставици са вид морски мекотели с доста жилава кожа, която съдържа отлагания от варовик. Външният им вид наподобява на краставица и от тази прилика произлиза наименованието им....
Желиран езикЖелиран език
21 Януари
2
Свинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути. Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета. Езиците се...
Печен езикПечен език
26 Януари
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва. Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Шпикован езикШпикован език
12 Дек.
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете. Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди). Сложете шпикования...
Език панеЕзик пане
10 Март
1
Свинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа. След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва. Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
Паниран езикПаниран език
27 Февр.
2
В подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса. След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата. Взимаме парче...
Пържен езикПържен език
25 Септ.
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар. След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Паниран езикПаниран език
04 Януари
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар. След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява. Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Супа морски даровеСупа морски дарове
10 Януари
Сервираме супата морски дарове с препечен хляб, магданоз и лимон. Източник: Zornitza Petrova - Българските ястия и рецепти...
Печен морски костурПечен морски костур
29 Юли
Печеният морски костур е много вкусен. Добър апетит!...
Салата Морски дарСалата Морски дар
06 Юни
Салатата Морски дар е готова....
Морски раци натюрМорски раци натюр
28 Май
Морските раци натюр са чудни....
Задушени морски даровеЗадушени морски дарове
22 Юни
Почистваме лука и чесъна и нарязваме на ситно. В тиган запържваме както марките дарове, така и лука и чесъна за около 3-4 минути. След това добавяме доматите и маслините и оставяме за около 10-15 минути на тих огън....
Пържени морски даровеПържени морски дарове
13 Дек.
В моя случай морските дарове включват опашки от кралски скариди, ядки от черна мида, зеленоуста мида с черупката, филе от треска....
Коктейл Морски БризКоктейл Морски Бриз
08 Окт.
С коктейл Морски Бриз веднага ще се пренесем на морския бряг....
Панирани морски даровеПанирани морски дарове
06 Август
Наредете вкусните мезета в плато - между морските дарове сложете малко чери домати и стръкчета копър. Панираните морски дарове са много вкусни - насладете им се в компанията на ледена бира или хубаво бяло вино....