Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Морски език в червено виноСложете филетата морски език в тава, сипете виното и водата. Добавете черния пипер, лука, дафиновия лист и поръсете със солта.
Сложете фолио и запечете в загрятата фурна за 10-тина минути....
22 Април
Морски език (Палтус)Изискани блюда с риба морски език са: морски език с бяло вино, печен морски език, палтус с бадеми или кедрови ядки, морски език с шафранов със и зеленчуци....
12 Окт.
Обикновен морски език с картофи на фурнаПечете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
06 Юли
Филе от морски език с аспержи и маслиниНасладете се на филето от морски език с аспержи и маслини с чаша охладено бяло вино...
25 Април
Непознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецептиВ Европейската гастрономия редица видове са признати за истински морски езици, но най често употребяван е Обикновеният морски език Solea Solea....
22 Април
1
Морски коктейлПушената риба накъсваме на дребни парчета. Смесваме част от майонезата с черен пипер и я поставяме заедно в съда, където е самата риба.
Сваряваме мидите, смесваме с останалата майонеза и разбъркваме с малко кетчуп....
26 Януари
Морски спагетиСварете спагетите в 1 л леко подсолена вряща вода, прецедете ги, залейте ги с маслото и доматения сок и ги варете 5-10 мин.
Свалете ги от огъня и към тях прибавете нарязаните рибки, месото от раците и ситно накълцания...
26 Февр.
Волски езикВолският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
20 Февр.
Суперхрани: Морски краставици (Морски женшен)Морските краставици са вид морски мекотели с доста жилава кожа, която съдържа отлагания от варовик. Външният им вид наподобява на краставица и от тази прилика произлиза наименованието им....
20 Март
Желиран езикСвинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути.
Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета.
Езиците се...
21 Януари
2
Печен езикЕзикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва.
Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
26 Януари
Шпикован езикСварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете.
Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди).
Сложете шпикования...
12 Дек.
Език панеСвинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа.
След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва.
Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
10 Март
1
Паниран езикВ подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса.
След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата.
Взимаме парче...
27 Февр.
2
Пържен езикДобре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар.
След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
25 Септ.
Паниран езикЕзикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар.
След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява.
Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
04 Януари
Супа морски даровеСервираме супата морски дарове с препечен хляб, магданоз и лимон.
Източник: Zornitza Petrova - Българските ястия и рецепти...
10 Януари
Задушени морски даровеПочистваме лука и чесъна и нарязваме на ситно.
В тиган запържваме както марките дарове, така и лука и чесъна за около 3-4 минути.
След това добавяме доматите и маслините и оставяме за около 10-15 минути на тих огън....
22 Юни
Пържени морски даровеВ моя случай морските дарове включват опашки от кралски скариди, ядки от черна мида, зеленоуста мида с черупката, филе от треска....
13 Дек.
Панирани морски даровеНаредете вкусните мезета в плато - между морските дарове сложете малко чери домати и стръкчета копър.
Панираните морски дарове са много вкусни - насладете им се в компанията на ледена бира или хубаво бяло вино....
06 Август