Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно опушване на месоПроцедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
06 Дек.
Методи за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат.
Има няколко вида опушване....
09 Април
Опушване на пиле в домашни условияЗа опушването ще ви трябват:
- Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго);
- Стърготини (специални, само за опушване);...
18 Май
Съвети при опушване на риба у домаЕто какъв е методът на опушване на риба в домашни условия:
- Опушването на рибата трябва да става на открито....
03 Дек.
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Качамак и месо на пластовеПригответе качамака, като следвате упътването на опаковката.
Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
12 Февр.
Месо със зеленчуци на сачПилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки.
Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
10 Януари
Картофи с месо на фурнаЗагрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите в тава....
03 Дек.
6
Боб с месо на фурнаСлагаме боба в глинен гювеч заедно с месото и нарязаните на ситно морков, чушка и 2 стръка лук.
Добавяме доматеното пюре, малко мазнина и сол на вкус, наливаме вода....
11 Окт.
Питки с месо на тиганОставяме го да втаса, след това разделяме на равни топки. С помощта на валяче или точилка разточваме топките....
19 Септ.
Леща на фурна с месоПреместете манджата в тава и изпечете до готовност на 220-240 градуса фурна....
27 Януари
Картофи с месо на фурнаЗагрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите в тава....
03 Дек.
6
Спагети на фурна без месоЛукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
07 Ноем.
Ориз на тиган с месоПо време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
10 Май
Печено козе месо на фурнаСложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
08 Окт.