Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Римска яхнияРимска яхния
20 Февр.
2
Римската яхния е много по-вкусна, като престои поне 3-4 часа, преди да се сервира. Добър апетит!...
Римска фокачаРимска фокача
20 Февр.
Маята и захарта се разтварят в половин чаша хладка вода. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се сипват маята, солта, 1 супена лъжица зехтин и половината розмарин. Останалата вода се добавя постепенно и се...
Римска пицаРимска пица
30 Август
Направете кладенче в средата на брашното и сипете вътре маята с водата. Почнете да месите, като постепенно добавите солта и захарта. Замесете меко тесто, което се разделя на 5-6 топки. Оставете ги да престоят така...
Римска салатаРимска салата
12 Дек.
Отгоре се разпределя рибата тон и римската салата се поднася....
Римска салата от херингаРимска салата от херинга
26 Ноем.
Почистените и нарязани на дребно гъби задушаваме в маслото. Нарязваме на малки кубчета доматите, херингите и лука и прибавяме задушените гъби. Разбъркваме майонезата с изварата и олиото. Полученият сос прибавяме към зеленчуците...
Характерни черти на Римската кухняХарактерни черти на Римската кухня
27 Февр.
И това е италианската или по-точно римската кухня....
Спагети Карбонара по римска рецептаСпагети Карбонара по римска рецепта
05 Януари
Спагетите Карбонара по римска рецепта са много вкусни....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Телешка супа по стара римска рецептаТелешка супа по стара римска рецепта
31 Май
Месото се реже на парчета, лукът и морковите се нарязват на ситно. Лукът се пържи до прозрачно в зехтина и се добавя месото. Пържи се до златисто. Добавят се морковите и се пържат 5 минути. Добавя се сол, черен пипер...
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Източната Римска империяИзточната Римска империя
05 Август
Развитие на Източната Римска империя В културно отношение Източната Римска империя далече изпреварва останалите народи....
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняШекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
12 Януари
Сварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото. В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките. Прибавете гриса заедно с ванилията...
Сладка спаначена торта от турската кухняСладка спаначена торта от турската кухня
24 Февр.
Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание. Аз украсих спаначения сладкиша с нар. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Попска яхния със свинско от моята кухняПопска яхния със свинско от моята кухня
13 Май
Попската яхния със свинско от моята кухня съм я приготвила в тенджера под налягане. Свинското се нарязва на хапки, като се почиства, ако има някъде жилки....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....