Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Традициите на руската кухняПелмените безспорно са част от традиционната руска кухня – представляват кнедли, които са пълнени с месо и подправки....
26 Дек.
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Печената риба в руската кухняЕто 2 традиционни руски рецепти за печена риба, които не са никак трудни за изпълнение, като в същото време определено ще разнообразят менюто Ви:
Печено рибно филе
Необходими продукти: 800 г рибно филе, 150 г настърган...
04 Юни
Интересни факти за руската кухняблини, разтегаи и др., повечето от тях надали са се замисляли дали знаят нещо повече за руската кухня, освен нейните рецепти....
15 Ноем.
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняСварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.
Прибавете гриса заедно с ванилията...
12 Януари
Руска плиткаАктивира се маята, щом шупне се замесва с другите продукти тесто и оставяме да втаса 40 минути на топло.
Разточва се на правоъгълник, поръсва се със смесена захар и какао, навива се руло.
Отрязва се през средата на...
31 Март
2
Руска вишновкаВишните се измиват и всеки плод се набожда с клечка за зъби на две или три места. В голям буркан се слагат малко вишни, поръсват се със захар и индийско орехче и отново се покриват с вишни.
Така се редуват пластовете...
25 Юли
Руска окрошкаЯйцата и месото се сваряват поотделно. След като изстинат, се нарязват на кубчета заедно с краставичките и лука.
Добавя се сметаната, посолява се и се поръсва с копъра.
Сместа се разбърква добре и се сервира студена...
16 Февр.
Руска водкаРуската водка е готова!
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
30 Април
Руска туршияСлед 1 седмица руската туршия е готова за консумация. Оригиналната рецепта е без чесън, но по желание може да добавите и стръкчета копър и по дафинов лист в бурканите....
15 Август
Руска супаМесото се измива и нарязва на големи парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато водата започне да ври се премахва пяната.
Супата се посолява и се добавят булгурът и подправките. Вари се около 25 минути, след...
18 Април
3