Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
СиренеТвърдото сирене трябва да се яде с нож и вилица.
Ползи от сиренето
Редица предимства на сиренето го правят незаменима храна....
11 Август
3
Сирене в таваВърху тях се разстила на равномерен пласт настърганото сирене и се залива с разбитите заедно с млякото яйца.
Отгоре на еднакво разстояние се подреждат лютивите чушки и нарязаното на парченца краве масло....
28 Юли
Сирене в стомнаСиренето трябва да зрее при температура 8-10 градуса 30 дни. След това се съхранява 6 месеца при температура 2 до 6 градуса.
Суроватката от сиренето изтича през порите на стомната....
08 Март
2
Сирене в гювечеОтгоре се слага сирене, нарязано на филийки, нарязана на кубчета кисела краставичка, нарязан на кубчета шпеков салам. Отгоре се нарежда кашкавал нарязан на филийки. Чукват се по едно яйце на гювече....
27 Март
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света....
14 Март
Сирене МимолетЗнаем, че брашненият акар се използва целенасочено за производство на сирене Мимолет и други специални сирена, но очевидно акарите по сиренето са вредители в някои съоръжения за съхранение на сирене....
08 Дек.
Сирене ГрюерКулинарно приложение на Грюер
Твърдото на все пак нежно сирене Грюер е известно като едно от най-добрите сирена за печене....
30 Май
Сирене СтилтънАко все още не сте опитали кралят на английските сирена и сте почитатели на по-тежките сини сирена, Стилтън е точно за вас....
30 Май
Сирене БриБри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене....
30 Май
1
Сирене БофорПродуктът попада в списъка не само на най-известните сирена, но и на най-скъпите. Ценителите оприличават Бофор на сиренето Грюер, което е традиционно за Швейцария....
19 Май
Сирене МюнстерМюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света....
11 Май
Зелено сиренеЗелено сирене е тип плесенно сирене, получено по специална технология. Такива сирена се правят в Швейцария и Англия....
22 Април
Фета СиренеФета /φέτα/ представлява бяло сирене, което традиционно се произвежда в южната ни съседка Гърция. Всъщност 75 процента от консумираните сирена там са от този тип....
05 Август
1
Сирене КабралесСъс своите 400 хиляди килограма годишно това сирене със сигурно ще заеме първенството на най-широко познатите и предпочитани испански сирена по света. От 7 години то е най-доброто испанско сирене....
02 Април
Сирене МанчегоНастърганото сирене Манчего се използва в студени сандвичи, сочни бургери или като гарнитура.
Кубчета от сирене Манчего
Поставете сиренето върху дъска за нарязване....
05 Февр.
Козе сиренеТози вид сирене има значително по-малко калории от други видове сирене, включително кравето.
Предимства на козето сирене
1....
23 Март
Крема сиренеКрема сиренето (Cream cheese) се определя като вид меко бяло сирене, с поне 33% масленост и не повече от 55% водно съдържание....
21 Февр.
Синьо СиренеСъхранявайте синьото сирене добре опаковано в хладилник, за да не изсъхва.
Синьо сирене в кулинарията
Синьото сирене набира много широка популярност в кулинарията....
21 Февр.
5
Домашна юфка с крема сирене и сиренеДобавя се крема сиренето и сиренето и се разбърква.
Добавя се сол на вкус. По желание се сервира с още сирене....
16 Април
Печено сирене в хартияДобре е сиренето да е предварително изкиснато за около 30 мин.
Пригответе хартия за печене с подходящ размер според големината на парчето сирене....
19 Юли
Сирене в италиански стилПеченото сирене се сервира върху доматения сос. Посипва се босилек.
Сиренето в италиански стил е много вкусно.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие....
06 Май