Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЧигаВ семейството на есетровите риби има една, която е най-дребна между тях и това предопределя да бъде най-малко забелязвана, но вкусът на рибата обръща тази предопределеност и я прави широко известна и предпочитана от любителите...
16 Януари
Печена чигаПочистената риба се измива и се слага в тава със сгорещено масло.
Пече се в умерена фурна, като постоянно се залива с образувалия се сос.
Опечената риба се поръсва с накълцан магданоз и настърган кашкавал.
Запича...
21 Май
Вкусна печена чигаЗагрейте маслото в тавичка и отгоре сложете почистената чига. Посолете я леко и поръсете черен пипер.
Сложете да се пече в силна фурна. По време на печенето постоянно я обливайте с маслото от тавата.
След като рибата...
05 Ноем.
1
Задушена змиоркаОдерете кожата на почистената змиорка. Нарежете я на дълги ивици, посолете я и я оставете за час.
Измийте я, подсушете я и я сложете да се изпържи в обилно количество масло.
Изпържената риба наръсете с брашно, добавете...
02 Септ.
Топла рибна салата със зеленчуциВ случай че сте попаднали на по-едър екземпляр чига, има лесен начин за отстраняване на кожата. Рибата се слага в тава и се се пъха в гореща фурна за 4-5 минути, след което с ножче кожата се обелва, докато рибата е топла....
07 Януари
Най-вкусните морски рибиАко трябва да посочим най-пълноценната и полезна храна на трапезата ни, това е рибата. Съветът на всички специалисти по хранене е тя да присъства в менюто ни най-малко два пъти в седмицата.
Когато избираме какво да ядем...
12 Март
ПъстругаСред огромното разнообразие от риби един вид се отличава с древния си произход. Това са есетровите риби. Те са плували в морето още в периода Юра и днес са се запазили почти непроменени от тогава. Затова често ги наричат...
18 Март
ЕсетраЕсетра е общо име използвано за няколко вида риби, принадлежащи към семейство Есетрови /Acipenseridae/. Есетрата представлява костна риба, при която по-голямата част на скелета е хрущялна. Друг отличителен белег на тези морски...
27 Януари