Канцерогенни вещества
Търсиш информация за Канцерогенни вещества? Разгледай последните ни публикации и статии за Канцерогенни вещества.
Полезно ли е пушеното сиренеИстината е, че са откривани паразити по опушени храни, поради непълната им термична обработка, а има доказателства, че опушването отделя канцерогенни вещества като нитрити и нитрати....
Само 50 г колбас има канцерогени колкото кутия цигариУчените твърдят, че едва 50 г пушен колбас може да съдържа толкова канцерогени, колкото една кутия цигари.
При процеса на хранене ние приемаме различни видове канцерогени, без изобщо да подозираме, че са вредни....
Препеченото пилешко е канцерогенноГрилът има мощен канцерогенен ефект - когато месото или картофите се изложат на директен пламък, започва т. нар. "пиролиза" и продуктите придобиват канцерогенни свойства....
Да готвим без пърженеЗа това са подходящи босилек, розмарин, мащерка, мента и други, които значително намаляват канцерогенните вещества....
Ето 19-те най-вредни храни на ЗемятаПроблемът е, че той често съдържа 1.4-диоксан – вещество, което причинява рак при бозайниците.
Споделете тази статия със списък на най-вредните храни с тези, които следят здравето си!...
Кои храни съдържат канцерогена акриламид?Акриламидът от една страна е канцероген – вещество, предизвикващо рак. От друга страна е и мутаген – предизвиква не само рак, но и други заболявания, като засяга генетичната информация на клетките....