Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи

Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи

0

Ако водата, с която е залято месото, когато е поставено да ври, е студена, се получава вкусен бульон, а от него вкусна супа и вкусна чорба. Докато кипне водата, в нея се извлича голяма част от хранителните и...

1

Кулинарни Грешки

Търсиш информация за Кулинарни Грешки? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинарни Грешки.
Кулинарни традиции в Австралия

Кулинарни традиции в Австралия

1

преселници от цял свят, като всяка група пази своите кулинарни традиции и обичаи. Ястията, които са се запазили от далечни времена и символизират австралийската кухня, са: тиквени сладки, които се поднасят залети...

Кулинарни специалитети с кестени

Кулинарни специалитети с кестени

В сезона на кестените може да се насладите на сварени или печени кестени, поднесени с вкусен сос. Сварете или опечете на фурна кестените, докато поомекнат, но не чак като сварени моркови. Пригответе меден сос за...

Грешки на закуска

Грешки на закуска

препоръчвания плод, мюсли или тост с авокадо, не чувстваме необходимия енергиен тласък. Това е, защото въпреки добрите намерения все още сме склонни да допускаме редица грешки при избора си на храна за закуска. Чинията за...

Най-важните кулинарни термини

Най-важните кулинарни термини

Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините. Бланширане – кулинарна обработка на продуктите...

Кулинарни идеи с яйца

Кулинарни идеи с яйца

С яйца можете да приготвите много интересни и вкусни ястия, салати и предястия. Благодарение на яйцата те са хранителни и ще се харесат на всеки ваш гост. Необходими продукти: 700 грама аспержи, 500 грама...

Кулинарни шедьоври с естрагон

Кулинарни шедьоври с естрагон

В готварството се използват младите клонки и листата на естрагона – тази подправка има много приятен аромат, който подхожда на месо, както и на зеленчуци. Предлагаме ви една рецепта за гъби с естрагон – печурките с...

Кулинарни изкушения с батати

Кулинарни изкушения с батати

много рецепти с батати. Уникалният им вкус позволява разнородна употреба. Всичко, приготвено с тях, се превръща в неустоимо кулинарно изкушение. Паста с батати Необходими продукти: 500 г батати, 2 с.л. краве масло, 2...

Кулинарни техники за рязане

Кулинарни техники за рязане

Ежедневно се наслаждаваме на уникално приготвени ястия, които не са просто нещо сготвено, а кулинарни шедьоври. Но за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със...

Кулинарни традиции в Литва

Кулинарни традиции в Литва

техните кулинарни шедьоври са част от Европейското кулинарно наследство. Живеещите в Zematija пък са отличници в приготвянето на картофи, зеленчуци и ястия с млечни продукти. Най-вкусните пушени риби може да...

Кулинарна употреба на исоп

Кулинарна употреба на исоп

Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...

Кулинарна употреба на пармезан

Кулинарна употреба на пармезан

Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр...