Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи

Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи

0

Ако водата, с която е залято месото, когато е поставено да ври, е студена, се получава вкусен бульон, а от него вкусна супа и вкусна чорба. Докато кипне водата, в нея се извлича голяма част от хранителните и...

1

Кулинарни Грешки

Търсиш информация за Кулинарни Грешки? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинарни Грешки.
Кулинарни традиции в Австралия

Кулинарни традиции в Австралия

1

преселници от цял свят, като всяка група пази своите кулинарни традиции и обичаи. Ястията, които са се запазили от далечни времена и символизират австралийската кухня, са: тиквени сладки, които се поднасят залети...

Кулинарни специалитети с кестени

Кулинарни специалитети с кестени

В сезона на кестените може да се насладите на сварени или печени кестени, поднесени с вкусен сос. Сварете или опечете на фурна кестените, докато поомекнат, но не чак като сварени моркови. Пригответе меден сос за...

Грешки на закуска

Грешки на закуска

препоръчвания плод, мюсли или тост с авокадо, не чувстваме необходимия енергиен тласък. Това е, защото въпреки добрите намерения все още сме склонни да допускаме редица грешки при избора си на храна за закуска. Чинията за...

Кулинарна употреба на теф

Кулинарна употреба на теф

Привържениците на здравословното хранене могат да прибавят още една храна в своя списък, а именно – зърнената култура теф. Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като...

Кулинарна употреба на физалис

Кулинарна употреба на физалис

, които ще можете да използвате за кулинарни цели, за ароматизиране не помещенията, за украса на много коктейли, както и за профилактиката на редица заболявания. Освен стандартните билки има и много растения, малко...

Кулинарна употреба на исоп

Кулинарна употреба на исоп

Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...

Кулинарна употреба на камут

Кулинарна употреба на камут

Камут е най-новата суперхрана. Името идва от Древен Египет, където този сорт пшеница е бил известен преди хиляди години. Той наподобява лимеца, като до днес е запазил непокътнати своите хранителни качества...

Кулинарно приложение на джоджен

Кулинарно приложение на джоджен

номер едно за ароматизиране на някои ликьори. Може да се използва и декоративно, като украса за различни блюда. Освен кулинарни, подправката има и лечебни свойства, активно използвани от народната медицина. Прилага се...

Кулинарна употреба на мащерка

Кулинарна употреба на мащерка

1

Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури, яйца...

Кулинарна употреба на пармезан

Кулинарна употреба на пармезан

Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр...

Кулинарна употреба на шафран

Кулинарна употреба на шафран

1

– истинска феерия от ползи. В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда. Освен като...