Кулинарни термини
Търсиш информация за Кулинарни термини? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинарни термини.
Най-важните кулинарни терминиВсеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?Гретен е кулинарен термин със следното съдържание: огретен, гратен или гретен – това е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло....
Що е то поширане?Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност....
Антипасти - видове и произходЗа първи път терминът антипаста в италианската кулинария се споменава през XVI- ти век в книгата на Доменико Ромоли La singolare dottrina, която се появила на бял свят през 1560 г....
Кои са видовете риба, наречени бяла риба ?Когато чуете термина "бяла риба", вероятно си представяте нежно, светло месо, което се топи в устата и е подходящо за всякакви кулинарни рецепти – от класическа рибена чорба до изтънчени филета на пара....
Тайната на италианските саламиТой е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati....