Кулинарни термини

Търсиш информация за Кулинарни термини? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинарни термини.
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни терминиВсеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиЧесто използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиДегласиране Този термин е навлязъл сравнително скоро в българския кулинарен речник. С него се обозначава методът на използването на полепналите по съда остатъци....
Интересни факти за френската кухняИнтересни факти за френската кухняКулинарните термини като поширане, сотиране, винегрет, жулиени и канапе произхождат именно от френската кухня....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?За добрата домакиня: какво е терин и гретен?Гретен е кулинарен термин със следното съдържание: огретен, гратен или гретен – това е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло....
Що е то поширане?Що е то поширане?Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност....
Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!Терминът молекулярна кулинария се е появил в края на 60-те години, когато двама запалени учени решават да експериментират с кулинарните легенди от гледна точка на физиката и химията....
Антипасти - видове и произходАнтипасти - видове и произходЗа първи път терминът антипаста в италианската кулинария се споменава през XVI- ти век в книгата на Доменико Ромоли La singolare dottrina, която се появила на бял свят през 1560 г....
Какво представлява методът конфи?Какво представлява методът конфи?Освен като термин за консервиране на месото, конфи е и процес на термична обработка, която трябва строго да се спазва....
Тайната на италианските саламиТайната на италианските саламиТой е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati....
Готви като истински шеф със съветите от НОВА КетъринГотви като истински шеф със съветите от НОВА Кетърин
2
НОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи....
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаифДесертът от него става, когато се премине през термична обработка и се съчетае с вкусен крем, сироп, орехи и други кулинарни изкушения. Той може да се включва дори в солени ястия....
Великите готвачи: Пол БокюзВеликите готвачи: Пол БокюзНеговата кулинарна философия е съвсем елементарна на пръв поглед....
Кое хранене може да се нарече лечебно?Кое хранене може да се нарече лечебно?След като храните в менюто на лечебното хранене бъдат определени, трябва да се определи и през каква термична обработка могат да преминават. За всяко заболяване има специфични кулинарни изисквания....
ОктоподОктоподЗа останалите кулинарни приложения е необходимо да се вари на слаб огън, между 40-50 минути за килограм....