Gotvach.bg»Статии»Кулинарни термини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Кулинарни термини

Търсиш информация за Кулинарни термини? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинарни термини.
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиЧесто използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознати
21 Дек.
1
Дегласиране Този термин е навлязъл сравнително скоро в българския кулинарен речник. С него се обозначава методът на използването на полепналите по съда остатъци....
Интересни факти за френската кухняИнтересни факти за френската кухня
10 Ноем.
Кулинарните термини като поширане, сотиране, винегрет, жулиени и канапе произхождат именно от френската кухня....
Мизанпласт - основата на готвенетоМизанпласт - основата на готвенето
25 Ноем.
Терминът мизанпласт е познат само в тясната сфера на професионалното кулинарно изкуство....
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?За добрата домакиня: какво е терин и гретен?
22 Ноем.
Гретен е кулинарен термин със следното съдържание: огретен, гратен или гретен – това е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло....
Що е то поширане?Що е то поширане?
14 Ноем.
Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност....
Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!
15 Март
4
Терминът молекулярна кулинария се е появил в края на 60-те години, когато двама запалени учени решават да експериментират с кулинарните легенди от гледна точка на физиката и химията....
Разликата между варене, къкрене и бланширанеРазликата между варене, къкрене и бланширане
13 Април
Следващия път, когато четете рецепта – вече ще знаете точно какво трябва да направите, за да постигнете най-добри кулинарни творения!...
Антипасти - видове и произходАнтипасти - видове и произход
21 Август
За първи път терминът антипаста в италианската кулинария се споменава през XVI- ти век в книгата на Доменико Ромоли La singolare dottrina, която се появила на бял свят през 1560 г....
Кои са видовете риба, наречени бяла риба ?Кои са видовете риба, наречени бяла риба ?
11 Април
Когато чуете термина "бяла риба", вероятно си представяте нежно, светло месо, което се топи в устата и е подходящо за всякакви кулинарни рецепти – от класическа рибена чорба до изтънчени филета на пара....
За какви ястия е подходящ телешкият шолЗа какви ястия е подходящ телешкият шол
30 Окт.
Терминът Schol се отнася до начина, по който се приготвя телешкото, често включващо пържене в тиган или сотиране....
Какво представлява методът конфи?Какво представлява методът конфи?
21 Януари
1
Освен като термин за консервиране на месото, конфи е и процес на термична обработка, която трябва строго да се спазва....
Тайната на италианските саламиТайната на италианските салами
04 Окт.
Той е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati....
Готви като истински шеф със съветите от НОВА КетъринГотви като истински шеф със съветите от НОВА Кетърин
30 Август
2
НОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи....
Безалкохолна бира — наистина ли е с 0 процента алкохол?Безалкохолна бира — наистина ли е с 0 процента алкохол?
13 Май
приложения на безалкохолната бира Безалкохолната бира е не само напитка – тя може да бъде и страхотна кулинарна съставка....
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....