Отглеждане на подправки
Търсиш информация за Отглеждане на подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Отглеждане на подправки.
Как да си отгледаме подправки в саксияТя е една от малкото многогодишни подправки. Вирее на слънце.
Отглеждане на мента в саксия
Всички обожаваме нейния аромат. Една от най-предпочитаните за отглеждане в саксия подправки....
Отглеждане на девесил в саксиявида девесил имат различен вкус;
- както знаем, девесилът е една много добра подправка за рибени супи, фасул, супи и месни ястия, най-вече за агнешко печено;
- замразените листа девесил са много по-ароматни от...
Най-скъпите подправки в светаВъпреки това, тъй като някои подправки се отглеждат само в определени региони и при определени условия, те продължават да са много скъпи.
Шафран
Най-ценната подправка в света днес е шафранът....
Да си отгледаме домашни подправки в саксииБосилек – тази подправка е страхотна за сирена, за подправяне на пица или спагети. Засажда се с помощта на семена на около 1 см от повърхността и всичко, което и е необходимо са слънце и вода, не само за поливане....
Засаждане и отглеждане на див лукОсновно се използва за подправка на салати и определени ястия. Хубавото при него е, че е подходящ за отглеждане и в домашни условия.
Дивият лук притежава ароматни листа и достига височина до 50 см....
Най-използваните подправки в испанската кухняНай-качественият и внимателно отгледан шафран идва от испанския регион Ла Манч.
Там се отглежда шафрановият минзухар. Отглеждането му и събирането му е трудоемко и отнема много време....
Мацис (Мускатов Цвят)Според едно предание обаче французите успяват да се докопат до разсад от Myristica fragrans и започват да отглеждат дървото на остров Мавриций. До деветнадесети век мускатово дърво вече се отглежда в Америка....
Засаждане от отглеждане на салвия в саксияСалвията е градински чай, който се използва като билка и подправка. Отглежда се още за етерично масло. У нас вирее както като градинско, така и като саксийно растения....
Подправете лаврака като истински шеф готвачУ нас обаче се предлагат най-вече изкуствено отглеждани риби по 0.400 кг. Лавракът е предпочитана риба за пържене. В суров вид е подходяща още за печене на скара, както и за задушаване във фолио или на пара....