да, това е така когато става въпрос за течност и продуктите са посочени в милилитри.
Когато става въпрос за грамажи, тогава теглото се определя спрямо плътността на продукта. Например една чаша захар е 200 грама, но една чаша брашно е между 130-140 грама в зависимост от вида на брашното.
Здравейте,
отраснал съм в разлог и шупката се прави с яйца, точно както е описано в рецептата. В бачево и драглище има и някои други вариации на шупли, но разложката шупка е описаната в рецептата.
Рецептата е много сполучлива, вече няколко пъти я правя и всички са много впечатлени. Единственото, което трябва да знаете е, че като извадите крем брюлето от фурната, първоначално може да изглежда леко течно, но като го оставите в хладилника за през ноща, на другия ден е стегнало и е супер. Самото карамелизиране на захарта се прави непосредствено преди поднасяне на крема.
Тортата е страхотна, приготвих я за гости и всички останаха мнооого очаровани. Влиза в списъка на любими рецепти. Тъй като формата ми е 26 см, увеличих малко дозата - в блата сложих 4 яйца вместо 3, цяло пакетче масло от 125 грама и 230 г шоколад, а в муса добавих 2 супени лъжици с връх нишесте, 3 жълтъка, 300 мл прясно мляко, 300 мл сметана и цяло пакетче желатин. Резултатът е невероятен.
Моите коментари