Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Admin»Моите форумни постове

Моите форумни постове

AdminПромяната в резюмето на рецептите
Привет, цялата рецепта я има отдолу накрая на страницата. Който не иска да ходи отдол, клика секциите отгоре, иначе си отива отдолу. Линковете отгоре са един вид бърза навигация изчистена от реклами.
AdminНовата тематична седмица
Идеята на тематичната седмица е да наблегнем на рецепти, които нямаме или са оскъдни в сайта. Защото примерно рецепти за банички имаме стотици, но сладки банички нямаме, или са много малко. Така обогатяваме сайта с различно съдържание, а на вас даваме възможност да избирате измежду няколко вида рецепти. Ако и тогава няма нищо интересно за вас, можете да си избирате измежду зададените рецепти, които също дават даже повече точки.
AdminКачвам снимки в нормално състояние, а се качват обърната!
това е от телефона, т.е. снимката е снимана обърната, просто телефона си я завърта и показва правилно, но като я качите в сайта се показва както е снимана.
AdminКачвам снимки в нормално състояние, а се качват обърната!
Като се научите да снимате и качвате снимки, които отговарят на качеството на сайта. Това може да се види в собствени рецепти. Ако те са добри и другото ще бъде пуснато.
AdminЯстия за Бъдни вечер
Задължително сармични и постен боб на фурна
AdminРазвален кашкавал? Възможно ли е?
Опитай го и ако киселее и горчи, го изхвърли. Съвсем възможно е да е развален.
AdminСайт за здравословно хранене
Здравейте, рядко влизам в такива теми на разговор, но на вас ще се опитам да ви отговоря изчерпателно, за да не си губите времето. Като създател, администратор и организатор на Готвач.бг, мога да ви кажа, че това е много сложна тема, която иска много години развитие. Готвач.бг го развиваме вече повече от 10 години и прави мега трафик, но в него са вложени хиляди часове труд както в програмиране, така и в добавяне на съдържание. Да не говорим за оптимизация на търсачките, в социалните мрежи и още какво ли не. В момента има толкова много готварски сайтове и теми за здравословно хранене, че първите 3-4 години няма да можете да мръднете. Относно въпросите, домейнът няма значение, стига да е оптимиран както трябва. Линк билдингът в един сайт е постоянен процес, която се развива с годините, трябва да си имате човек, който само това да прави и разбира се трябва да имате много УНИКАЛНО съдържание. Със т.н. сателитни мрежи само ще си вкарате автогол, не ви съветвам да се занимавате с тях. Най-важното за един сайт е да имате качествен програмист, който да знае какво прави. Защото и Гугъл, и Фейсбук се постоянно променят и сайтът трябва да бъде постоянно напасван, ъпдейтвам и подобряван към променящите се условия на пазара. Една отворена CMS система като Wordpress или Joomla няма да ви свърши работа, поради редица причини и вероятността да бъдете хаквани ще бъде доста голяма. Защото когато един сайт започне да прави трафик, тогава "доброжелателите" стават много. Ние има дни когато само с такива се занимаваме. Всичко изброено отгоре е свързано с огромен ресурс, включително и финансов. Затова възниква въпросът как ще се финансира сайта? Ако смятате да се финансирате чрез стандартните рекламни мрежи като тези на гугъл, етаргет, ийзиадс и другите подобни, тогава можете да забравите и парите ще ви бъдат хвърлени на вятъра. Аз като програмист с доста опит, ако трябваше да плащам за програмирането и развитието на сайта, никога нямаше да го развия защото в началото не разполагаш с такъв ресурс. С две думи не си губете времето и парите да се занимавате с неща, които не разбирате, защото ще се набутате. И го казвам, не защото можете да ни бъдете някаква конкуренция, а защото съм минал по пътя и знам колко коства изграждането на сайт с голям трафик. Каквото и да решите, успех от Готвач.бг
AdminПробутват старо агнешко в Lidl
Аз месо в лидл въобще не купувам. Веднъж се излъгах да взема някакви пържоли и бяха ужасни. Същото е със зеленчуците и плодовете, гумените домати и праскови са плъзнали навсякъде. Иначе в Лидл на биощанда имат не лоши работи, които другите вериги не предлагат. Само от тях вземам по някога, но месо само от месарница.
AdminКак се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?
Вили, не е необходимо рецептата да не се среща никъде другаде. Просто даден регион може да има някои свои особености при приготвянето на дадена рецепта. Например рецепти за капама има в цяла България, но рецептата за Банска Капама си е специфична за банско-разложкия край, макар и там да има някои различия в приготвянето и. Просто хората така я знаят. Така че, добавяй рецепти от вашия край, така както са ги правили бабите ви поздрави, Готвач.бг
AdminКак се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?
Вили, това няма как да стане. Сайтът се развива точно заради усилената работа на редакторите и администраторите. Така че, те решават какво е добре за сайта и какво не. В сайта са инвестирани хиляди часове труд и сериозни средства, за да допуснем отвън да се решава какво е добро за нас и какво не. Всяко ново нещо се тества и проверява и се наистина пуска, само ако има положително отражение върху сайта. В крайна сметка редакторите са за това на работа - да проверяват и коригират добавените от потребителите материали. Ако приемахме всичко, което потребителите качват и копират от други сайтове, а да не говорим и за хиляди безмислени и повтарящи се рецепти, то сайтът много бързо ще тръгне надолу и реално редактори нямаше да ни трябват. Редакторите и администраторите са запознати с цялостното състояние на сайта и могат да преценят дали дадена рецепта или статия отговаря на критериите ни, дали трябва да се изтрие, одобри или коригира. Знам, че много от кулинарите недоволстват, но няма как да допуснем рецепти, които реално вече имаме да се добавят отново и отново, или статии и съвети от потребители, няма да назовавам имена, които дословно копират от чужди източници, или пък снимки, които повече приличат на повърнато, отколкото на прилично ястие. Примерите са много. Ние също грешим и когато е станало грешка се коригираме, но като цяло 99% от решенията на редакторите са правилни. Във всеки вървежен сайт има редактори и корекция, иначе нямаше да е вървежен. В крайна сметка редакторите изпълняват дадените задачи като се съобразяват с правилата на сайта. Когато всеки си върши работата добре, нещата вървят добре. Смятам да твърдя, че сме единствения кулинарен сайт в България, който върви добре и посещаемостта ни е в пъти повече, отколкото посещаемостта на всички други кулинарни сайтове събрани заедно. И това не е станало от самосебе си, зад това стоят реални хора, които се трудят всеки ден, независимо дали е празник или делник. Разбира се, вие допринасяте не малко за сайта, за което сме ви крайно задължени, но всички материали подлежат на проверка и редакция спрямо правилата на сайта. А тези правила ги има, за да бъде на всички приятно да четат и разглеждат рецептите и статиите ни.
AdminЗададени рецепти
Ако рецептата е въведена и има снимка, то тя се проверява веднага когато имаме дежурен редактор. Ако рецептата е без снимка, редакторките ни изчакват 24 часа преди да прегледат и одобрят/отхвърлят рецептата. Това го правим, защото някой може да си въведе рецептата като текст и да я сготви по-късно, и така ще има време в рамките на 24 часа да добави и снимки. Ако обаче 24 часа изтичат вечерта, тогава нямаме дежурен редактор, и рецептата се преглежда на другия ден. Като цяло ще гледаме да няма забавяния с тези рецепти.
AdminЗададени рецепти
Като си харесате дадена рецепта, просто я резервирайте, след което ще имате 24 часа да си я добавите като текст и снимки. Няма нужда да чакате
AdminПравила на играта
Здравей Елена, играта няма да е до края на годината. Като цяло формата е успешен, срещаме доста активност от потребителите и ще продължи доста напред, даже ще я пуснем и по другите ни сайтове и няма да бъде само на кулинарна тематика, но това тепърва. Продължих сроковете до 2021 година. Събирайте си спокойно точки, няма да се изгубят. поздрави, Иван Готвач.бг
AdminПравила на играта
датата е променена до 2025, играта няма да се спира
AdminКражба на моя снимка
Здравей Стела, мисля, че въпросът е коригиран. Надяваме се повече никой д ане взема твои снимки. Поздрави, Готвач.бг
AdminСнимки за статиите?
Здравей Кати, когато добавяте статия, можете така или иначе да добавяте собствени снимки, но вече активирани статии няма смисъл, защото снимките са много общи и никой няма да разглежда галерия на снимките на десетки ябълки добавени към статия от рода: Ябълките помагат при нервен стомах.