Admin

Администратор
Моята стенаРецепти22Статии950Съвети4Коментари264Форумни теми11Постове във форума106За менИзпрати съобщениеточки2174

на айфон има portrait mode, който фокусира самото ястие, а страните ги леко замазва и се получава много добре, особено ако в бекграунд има някаква растителност.
Ето примерни снимки





опитайте тази рецепта:
https://recepti.gotvach.bg/r-108305
много добре се получават

Привет,
цялата рецепта я има отдолу накрая на страницата. Който не иска да ходи отдол, клика секциите отгоре, иначе си отива отдолу. Линковете отгоре са един вид бърза навигация изчистена от реклами.

Идеята на тематичната седмица е да наблегнем на рецепти, които нямаме или са оскъдни в сайта.
Защото примерно рецепти за банички имаме стотици, но сладки банички нямаме, или са много малко. Така обогатяваме сайта с различно съдържание, а на вас даваме възможност да избирате измежду няколко вида рецепти. Ако и тогава няма нищо интересно за вас, можете да си избирате измежду зададените рецепти, които също дават даже повече точки.

това е от телефона, т.е. снимката е снимана обърната, просто телефона си я завърта и показва правилно, но като я качите в сайта се показва както е снимана.

Като се научите да снимате и качвате снимки, които отговарят на качеството на сайта. Това може да се види в собствени рецепти. Ако те са добри и другото ще бъде пуснато.

Опитай го и ако киселее и горчи, го изхвърли. Съвсем възможно е да е развален.

ето, имаме цяла секция с гофрети: https://recepti.gotvach.bg/gofreti/

Здравейте,
рядко влизам в такива теми на разговор, но на вас ще се опитам да ви отговоря изчерпателно, за да не си губите времето.
Като създател, администратор и организатор на Готвач.бг, мога да ви кажа, че това е много сложна тема, която иска много години развитие. Готвач.бг го развиваме вече повече от 10 години и прави мега трафик, но в него са вложени хиляди часове труд както в програмиране, така и в добавяне на съдържание. Да не говорим за оптимизация на търсачките, в социалните мрежи и още какво ли не. В момента има толкова много готварски сайтове и теми за здравословно хранене, че първите 3-4 години няма да можете да мръднете.
Относно въпросите, домейнът няма значение, стига да е оптимиран както трябва. Линк билдингът в един сайт е постоянен процес, която се развива с годините, трябва да си имате човек, който само това да прави и разбира се трябва да имате много УНИКАЛНО съдържание. Със т.н. сателитни мрежи само ще си вкарате автогол, не ви съветвам да се занимавате с тях.
Най-важното за един сайт е да имате качествен програмист, който да знае какво прави. Защото и Гугъл, и Фейсбук се постоянно променят и сайтът трябва да бъде постоянно напасван, ъпдейтвам и подобряван към променящите се условия на пазара. Една отворена CMS система като Wordpress или Joomla няма да ви свърши работа, поради редица причини и вероятността да бъдете хаквани ще бъде доста голяма. Защото когато един сайт започне да прави трафик, тогава "доброжелателите" стават много. Ние има дни когато само с такива се занимаваме.
Всичко изброено отгоре е свързано с огромен ресурс, включително и финансов. Затова възниква въпросът как ще се финансира сайта? Ако смятате да се финансирате чрез стандартните рекламни мрежи като тези на гугъл, етаргет, ийзиадс и другите подобни, тогава можете да забравите и парите ще ви бъдат хвърлени на вятъра. Аз като програмист с доста опит, ако трябваше да плащам за програмирането и развитието на сайта, никога нямаше да го развия защото в началото не разполагаш с такъв ресурс.
С две думи не си губете времето и парите да се занимавате с неща, които не разбирате, защото ще се набутате. И го казвам, не защото можете да ни бъдете някаква конкуренция, а защото съм минал по пътя и знам колко коства изграждането на сайт с голям трафик.
Каквото и да решите, успех от Готвач.бг 


Аз месо в лидл въобще не купувам. Веднъж се излъгах да взема някакви пържоли и бяха ужасни. Същото е със зеленчуците и плодовете, гумените домати и праскови са плъзнали навсякъде.
Иначе в Лидл на биощанда имат не лоши работи, които другите вериги не предлагат. Само от тях вземам по някога, но месо само от месарница.

Вили,
не е необходимо рецептата да не се среща никъде другаде. Просто даден регион може да има някои свои особености при приготвянето на дадена рецепта. Например рецепти за капама има в цяла България, но рецептата за Банска Капама си е специфична за банско-разложкия край, макар и там да има някои различия в приготвянето и. Просто хората така я знаят.
Така че, добавяй рецепти от вашия край, така както са ги правили бабите ви
поздрави,
Готвач.бг


Редакторките ще преценят, то всеки случай си е за себе си.

Вили, това няма как да стане. Сайтът се развива точно заради усилената работа на редакторите и администраторите. Така че, те решават какво е добре за сайта и какво не.
В сайта са инвестирани хиляди часове труд и сериозни средства, за да допуснем отвън да се решава какво е добро за нас и какво не. Всяко ново нещо се тества и проверява и се наистина пуска, само ако има положително отражение върху сайта.
В крайна сметка редакторите са за това на работа - да проверяват и коригират добавените от потребителите материали. Ако приемахме всичко, което потребителите качват и копират от други сайтове, а да не говорим и за хиляди безмислени и повтарящи се рецепти, то сайтът много бързо ще тръгне надолу и реално редактори нямаше да ни трябват. Редакторите и администраторите са запознати с цялостното състояние на сайта и могат да преценят дали дадена рецепта или статия отговаря на критериите ни, дали трябва да се изтрие, одобри или коригира.
Знам, че много от кулинарите недоволстват, но няма как да допуснем рецепти, които реално вече имаме да се добавят отново и отново, или статии и съвети от потребители, няма да назовавам имена, които дословно копират от чужди източници, или пък снимки, които повече приличат на повърнато, отколкото на прилично ястие. Примерите са много. Ние също грешим и когато е станало грешка се коригираме, но като цяло 99% от решенията на редакторите са правилни.
Във всеки вървежен сайт има редактори и корекция, иначе нямаше да е вървежен. В крайна сметка редакторите изпълняват дадените задачи като се съобразяват с правилата на сайта. Когато всеки си върши работата добре, нещата вървят добре. Смятам да твърдя, че сме единствения кулинарен сайт в България, който върви добре и посещаемостта ни е в пъти повече, отколкото посещаемостта на всички други кулинарни сайтове събрани заедно. И това не е станало от самосебе си, зад това стоят реални хора, които се трудят всеки ден, независимо дали е празник или делник.
Разбира се, вие допринасяте не малко за сайта, за което сме ви крайно задължени, но всички материали подлежат на проверка и редакция спрямо правилата на сайта. А тези правила ги има, за да бъде на всички приятно да четат и разглеждат рецептите и статиите ни.

Ако рецептата е въведена и има снимка, то тя се проверява веднага когато имаме дежурен редактор.
Ако рецептата е без снимка, редакторките ни изчакват 24 часа преди да прегледат и одобрят/отхвърлят рецептата. Това го правим, защото някой може да си въведе рецептата като текст и да я сготви по-късно, и така ще има време в рамките на 24 часа да добави и снимки.
Ако обаче 24 часа изтичат вечерта, тогава нямаме дежурен редактор, и рецептата се преглежда на другия ден. Като цяло ще гледаме да няма забавяния с тези рецепти.

Като си харесате дадена рецепта, просто я резервирайте, след което ще имате 24 часа да си я добавите като текст и снимки. Няма нужда да чакате

Здравей Елена,
играта няма да е до края на годината. Като цяло формата е успешен, срещаме доста активност от потребителите и ще продължи доста напред, даже ще я пуснем и по другите ни сайтове и няма да бъде само на кулинарна тематика, но това тепърва.
Продължих сроковете до 2021 година. Събирайте си спокойно точки, няма да се изгубят.
поздрави, Иван
Готвач.бг