Форумните Постове на Администратор

  • АдминистраторГофретник и Рецепти за гофрети???ето, имаме цяла секция с гофрети: https://recepti.gotvach.bg/gofreti/
  • АдминистраторСайт за здравословно храненеЗдравейте, рядко влизам в такива теми на разговор, но на вас ще се опитам да ви отговоря изчерпателно, за да не си губите времето. Като създател, администратор и организатор на Готвач.бг, мога да ви кажа, че това е много сложна тема, която иска много години развитие. Готвач.бг го развиваме вече повече от 10 години и прави мега трафик, но в него са вложени хиляди часове труд както в програмиране, така и в добавяне на съдържание. Да не говорим за оптимизация на търсачките, в социалните мрежи и още какво ли не. В момента има толкова много готварски сайтове и теми за здравословно хранене, че първите 3-4 години няма да можете да мръднете. Относно въпросите, домейнът няма значение, стига да е оптимиран както трябва. Линк билдингът в един сайт е постоянен процес, която се развива с годините, трябва да си имате човек, който само това да прави и разбира се трябва да имате много УНИКАЛНО съдържание. Със т.н. сателитни мрежи само ще си вкарате автогол, не ви съветвам да се занимавате с тях. Най-важното за един сайт е да имате качествен програмист, който да знае какво прави. Защото и Гугъл, и Фейсбук се постоянно променят и сайтът трябва да бъде постоянно напасван, ъпдейтвам и подобряван към променящите се условия на пазара. Една отворена CMS система като Wordpress или Joomla няма да ви свърши работа, поради редица причини и вероятността да бъдете хаквани ще бъде доста голяма. Защото когато един сайт започне да прави трафик, тогава "доброжелателите" стават много. Ние има дни когато само с такива се занимаваме. Всичко изброено отгоре е свързано с огромен ресурс, включително и финансов. Затова възниква въпросът как ще се финансира сайта? Ако смятате да се финансирате чрез стандартните рекламни мрежи като тези на гугъл, етаргет, ийзиадс и другите подобни, тогава можете да забравите и парите ще ви бъдат хвърлени на вятъра. Аз като програмист с доста опит, ако трябваше да плащам за програмирането и развитието на сайта, никога нямаше да го развия защото в началото не разполагаш с такъв ресурс. С две думи не си губете времето и парите да се занимавате с неща, които не разбирате, защото ще се набутате. И го казвам, не защото можете да ни бъдете някаква конкуренция, а защото съм минал по пътя и знам колко коства изграждането на сайт с голям трафик. Каквото и да решите, успех от Готвач.бг
  • АдминистраторПробутват старо агнешко в LidlАз месо в лидл въобще не купувам. Веднъж се излъгах да взема някакви пържоли и бяха ужасни. Същото е със зеленчуците и плодовете, гумените домати и праскови са плъзнали навсякъде. Иначе в Лидл на биощанда имат не лоши работи, които другите вериги не предлагат. Само от тях вземам по някога, но месо само от месарница.
  • АдминистраторКак се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?Вили, не е необходимо рецептата да не се среща никъде другаде. Просто даден регион може да има някои свои особености при приготвянето на дадена рецепта. Например рецепти за капама има в цяла България, но рецептата за Банска Капама си е специфична за банско-разложкия край, макар и там да има някои различия в приготвянето и. Просто хората така я знаят. Така че, добавяй рецепти от вашия край, така както са ги правили бабите ви поздрави, Готвач.бг
  • АдминистраторКак се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?Редакторките ще преценят, то всеки случай си е за себе си.
  • АдминистраторКак се разбира дали дадена рецепта е наистина от посочения регион? Има ли рецепти, които не се срещат никъде другаде?Вили, това няма как да стане. Сайтът се развива точно заради усилената работа на редакторите и администраторите. Така че, те решават какво е добре за сайта и какво не. В сайта са инвестирани хиляди часове труд и сериозни средства, за да допуснем отвън да се решава какво е добро за нас и какво не. Всяко ново нещо се тества и проверява и се наистина пуска, само ако има положително отражение върху сайта. В крайна сметка редакторите са за това на работа - да проверяват и коригират добавените от потребителите материали. Ако приемахме всичко, което потребителите качват и копират от други сайтове, а да не говорим и за хиляди безмислени и повтарящи се рецепти, то сайтът много бързо ще тръгне надолу и реално редактори нямаше да ни трябват. Редакторите и администраторите са запознати с цялостното състояние на сайта и могат да преценят дали дадена рецепта или статия отговаря на критериите ни, дали трябва да се изтрие, одобри или коригира. Знам, че много от кулинарите недоволстват, но няма как да допуснем рецепти, които реално вече имаме да се добавят отново и отново, или статии и съвети от потребители, няма да назовавам имена, които дословно копират от чужди източници, или пък снимки, които повече приличат на повърнато, отколкото на прилично ястие. Примерите са много. Ние също грешим и когато е станало грешка се коригираме, но като цяло 99% от решенията на редакторите са правилни. Във всеки вървежен сайт има редактори и корекция, иначе нямаше да е вървежен. В крайна сметка редакторите изпълняват дадените задачи като се съобразяват с правилата на сайта. Когато всеки си върши работата добре, нещата вървят добре. Смятам да твърдя, че сме единствения кулинарен сайт в България, който върви добре и посещаемостта ни е в пъти повече, отколкото посещаемостта на всички други кулинарни сайтове събрани заедно. И това не е станало от самосебе си, зад това стоят реални хора, които се трудят всеки ден, независимо дали е празник или делник. Разбира се, вие допринасяте не малко за сайта, за което сме ви крайно задължени, но всички материали подлежат на проверка и редакция спрямо правилата на сайта. А тези правила ги има, за да бъде на всички приятно да четат и разглеждат рецептите и статиите ни.
  • АдминистраторЗададени рецептиАко рецептата е въведена и има снимка, то тя се проверява веднага когато имаме дежурен редактор. Ако рецептата е без снимка, редакторките ни изчакват 24 часа преди да прегледат и одобрят/отхвърлят рецептата. Това го правим, защото някой може да си въведе рецептата като текст и да я сготви по-късно, и така ще има време в рамките на 24 часа да добави и снимки. Ако обаче 24 часа изтичат вечерта, тогава нямаме дежурен редактор, и рецептата се преглежда на другия ден. Като цяло ще гледаме да няма забавяния с тези рецепти.
  • АдминистраторЗададени рецептиКато си харесате дадена рецепта, просто я резервирайте, след което ще имате 24 часа да си я добавите като текст и снимки. Няма нужда да чакате
  • АдминистраторПравила на игратаЗдравей Елена, играта няма да е до края на годината. Като цяло формата е успешен, срещаме доста активност от потребителите и ще продължи доста напред, даже ще я пуснем и по другите ни сайтове и няма да бъде само на кулинарна тематика, но това тепърва. Продължих сроковете до 2021 година. Събирайте си спокойно точки, няма да се изгубят. поздрави, Иван Готвач.бг
  • АдминистраторКражба на моя снимкаЗдравей Стела, мисля, че въпросът е коригиран. Надяваме се повече никой д ане взема твои снимки. Поздрави, Готвач.бг
  • АдминистраторСнимки за статиите?Здравей Кати, когато добавяте статия, можете така или иначе да добавяте собствени снимки, но вече активирани статии няма смисъл, защото снимките са много общи и никой няма да разглежда галерия на снимките на десетки ябълки добавени към статия от рода: Ябълките помагат при нервен стомах.
  • АдминистраторСнимки за рецепти в изчакванеВ момента имаме много работа и не сме имали време да прегледаме снимките. Предполагам, че до няколко дни и това ще стане. поздрави, Готвач.бг
  • АдминистраторЗащо не могат да се копират рецептите от сайта?Здравейте, прекалено много медии и сайтове копират наши рецепти и статии без въобще да позовават източника или кулинара, от който е рецептата, затова и спряхме копирането. Ако някои рецепти ви харесват и желаете да си ги запишете, добавете си ги в любими, тогава винаги ще ви бъдат лесно налични в профила. Поздрави, Готвач.бг
  • АдминистраторЗа повтарящите се рецептиТеодора, радвай се, че още не съм те блокирал. Първо защото имаше доста крадени рецепти и снимки, второто защото пускаш неща, голяма част от които въобще не стават и нямат никаква визия или се повтарят многократно в сайта, и трето защото постоянно досаждаш и се оплакваш. Когато дадена рецепта е презентирана хубаво, има хубава снимка и се вижда, че потребителката се е постарала, дори и да е подобна с други такива, ние я публикуваме. Но когато публикуваш един кекс, който на нищо не прилича, снимката е под всякаква критика, и има още 50 такива рецепти, е няма как да я публикуваме. Ние се излагаме с това. Хората са тук, за да се забавляват. На много от потребителите в сайта готвенето е хоби и удоволствие, и се вижда когато една рецепта е изпипана до най-малката подробност и красиво представена. Ние също се радваме на всяка хубава рецепта. Да не си мислиш, че нашата цел е да стоим и да трием рецептите на потребителите? Така че, запретвай ръкави и стига си се оплаквала. Имаш нелоши неща, но имаш и много неща, които са просто кофти и не стават. Нека и другите потребители си кажат мнението, все пак всички могат да ти видят рецептите.
  • АдминистраторЗа повтарящите се рецепти@Теодора: С най-голямата си наглост крадеш отново чужди снимки, въпреки че няколко пъти беше предупредена. Преди 2-3 дни ти честитихме за месената торта, която качи, а се оказа, че снимката е открадната от рецептата на Йордан Христов, а ти самата нищо не си приготвила, ето линка: https://www.facebook.com/groups/131301297027797/permalink/495424773948779/ Не знам как може да имаш наглостта да мрънкаш и недоволстваш постоянно при положение, че ти самата нарушаваш правилата нон стоп и не уважаваш труда на другите. Не знам как за толкова време не се научи, че такива неща не се толерират. На кой ще му е приятно да му крадат снимките и някой да си ги представя за свои. Тук хората се стараят, готвят, снимат, а ти се чудиш как да печелиш на чужд гръб... И то да ти беше за първи път, да не знаеш, добре, но си предупреждавана незнам си колко пъти... Да беше една снимка, също добре, но всички сладки, подковите, еклерите, прасковките, агнешкото печено,сладките цветчета, пълнения хляб, картофената торта, питките с руска салата които е пуснала рецепта всъщност са еклери със руска салата, орехчетата, фунийките, целувките, салатите, палачинковата торта, просто всичко, което има що годе нормален вид не е твое, а на Йордан Христов. Е тук вече чашата преля. Сори, ама няма как да стане повече. Твоето участие в сайта приключи! Точка.
  • АдминистраторКакво количество имате предвид, когато казвате 1 ч.ч.?Ето тук можете да видите всички количества, защото една чаена чаша брашно е към 140 грама, докато една чаена чаша е 300 града. http://gotvach.bg/faq?id=114#114
  • АдминистраторЕстествен имуностимулант, подходящ за деца?Бъз, ние на малкия му даваме и сме много доволни. Има такива дето си правят гъст сироп от бъз или даже сок от бъз. Бъзът е най-силната българска билка. Прочети това: http://gotvach.bg/n5-46160
  • АдминистраторБонус точки в игратаЗдравей Кати, идеите са ти хубави, но за съжаление няма как автоматизирано да знаем кой колко фейсбук лайка е направил. Относно сготвянето, предложението е хубаво и ще помислим как да го имплементираме.