Admin
Администратор
Моята стенаРецепти21Снимки544Статии949Съвети4Коментари246Форумни теми11Постове във форума103За менИзпрати съобщениеточки2139
Здравейте Радомира, напълно и абсолютно сме съгласни с вашите доводи.
Играта ни все пак е виртуална и няма как да знаем кой потребител е взел рецепта от някъде другаде и кой наистина я е сготвил. Напредналите кулинари, които имат в запас рецепти, не нарушават правилата ни като си ги споделят с нас. Така сайта се обогатява още повече. Но в един момент и техните рецепти ще свършат.
За да не печелят само едни и същи кулинари наградите ни, сме въвели някои ограничения, за да бъде честно спрямо останалите ни участници. Също така сме въведохме и индивидуални награди, за да оценим труда на всеки от вас.
Главната идея на конкурса е не печеленето на награди, а изграждането на една кулинарна мрежа, където всеки може да черпи от опита на останалите и другите да научат нещо от него. Наградите са просто първоначалния двигател на идеята
Благодарни сме за всички идеи и предложения относно подобряването на мрежата! Така че споделяйте.
Дами, без излишно заяждане
Сайтът има правила, за които ние следим и когато те се нарушават ние влизаме в контакт със съответния потребител. Повечето от вас знаят, че сме им писали не един и два пъти.
Всичко друго, значи е ок и е в рамките на правилата ни! Не е необходимо вие да ги следите, ние достатъчно усилия полагаме ps:
Здравей Мартина,
никой не банваме затова, че е коментирал и критикувал дадена рецепта. Не претендираме, че всички рецепти са перфектни, но затова сте и вие потребителите да си кажете мнението, за да стане дадена рецепта по-хубава и/или евентуално да се коригира.
Идеята на сайта е да се създаде кулинарна мрежа, където хората могат да черпят от опита на другите. Твоите рецепти са наистина хубави и автентични и ще видиш с времето колко почитатели ще имаш
поздрави, Готвач.бг
Здравейте,
радваме се, че сайта ни ви харесва. Скоро пуснахме руската кухня и вече имаме такива рецепти, които можете да видите на следния адрес:
[url=http://recepti.gotvach.bg/ruska/]Руска Кухня
В следващите месеци ще пишем основно рецепти от интернационалната кухня и ще наблегнем на руските рецепти.
Поздрави и Весели Празници!
Здравей,
извинявай, че още не сме публикували рецептите ти, но имаме доста потребителски рецепти и на ден активираме само по 6 нови, затова понякога се забавя публикуването на някои рецепти.
Понякога ако не можем да намерим снимки към дадена рецепта, и авторът не е изпратил, тази също остава непубликувана.
До няколко дни ще активираме рецептите и ти благодарим за участието!
здравей,
виждам че рецептите са еднакви, но не е зле да фигурират с двете имена, защото повечето посетители ще търсят Питка за прощъпулник, затова е добре да я има и умишлено са пуснати и двете.
Благодарим за хубавата рецепта
Слагаш вода и ориз в теждерата на пара и пускаш. На 500 грама ориз, слагаш 750 мл. вода. Като поеме водата тенджерата само ще изключи.
Ако правиш ориз за суши, го правиш чист без никакви добавки.
Ако си правиш ориз за гарнитура можеш да добавиш малко къри и други подправки, без сол, в тенджерата.
Благодарим за добрата идея. И двете неща ще бъдат реализирани в най-близко време. :y:
поздрави, Админ
Готвач.бг
Здравейте,
функцията е отдавна добавена, вижте отдолу в лентата за бърза навигация. Има бутонче ЛЮБИМИ.
поздрави,
Админ Готвач.бг
Здравейте,
с новият ни дизайн има вече всичко както трябва да е. Бутончето за любими рецепти е редом до бутоните за принтирай и фейсбук.
Надяваме се да ви харесва!
Здравейте,
Съгласни сме с Вас, за това поощряваме всички, които желаят да напишат рецепта или да дадат някаква полезна информация.
За съжаление по-голямата част от потребителите предпочитат да четат, вместо да пишат, и активните потребители не са много. За това можем да публикуваме само материалите, които са налични.
Поздрави,
Готвач.бг.
Здравейте,
екипът ни се стреми непрекъснато към подобряване на сайта и се радваме, че нашите потребители отценяват това, защото дневно ни посещават над 100 000 души.
@rainbow_katya: Твоите рецепти са хубави и доста четени. Ще се радваме ако и занапред добавяш своите кулинарни специалитети.
Здравей, лично не съм запознат с тези бактерии, но на английски има доста материали. Виж какво преведох, надявам се да помогне:
В тънкото черво е част от стомашно-чревния тракт, който свързва стомаха с дебелото черво. Основната цел на тънкото черво е за смилане и усвояване на храната в организма. Дължината на тънкото черво е около 7 метра и започва в дванадесетопръстника.
Целият стомашно-чревния тракт, включително и на тънките черва, обикновено съдържат бактерии. Броят на бактериите е по-голям в дебелото черво (най-малко 1,0 милиарда бактерии на милилитър (мл) течност) и много по-ниски в тънките черва (по-малко от 10 000 бактерии на мл течност). Освен това, бактериите в тънките черва са различни от бактериите в дебелото черво. SIBO се отнася до състояние, при което необичайно голям брой бактерии (най-малко 100 000 бактерии на мл течност) се намират в тънките черва.
Какви са причините за SIBO?
Стомашно-чревния тракт е една мускулната тръба, през която смилаемата храна се транспортира по пътя си към дебелото черво. Координираната дейност на мускулите на стомаха и тънките черва задвижва храната от стомаха, през тънките черва и в дебелото черво. Тази мускулната дейност е от значение за смилането на храната, но също така е важна, защото измита бактериите от тънките черва и по този начин ограничава броя на бактерии в тънките черва. Всичко, което пречи на развитието на нормалната мускулна дейност, чрез тънките черва може да доведе до SIBO. Просто казано, всяко състояние, което пречи на мускулната активност в тънките черва позволява на бактериите да останат по-дълго и да се размножават в тънките черва. Липсата на мускулната активност също може да позволи на бактериите да разпространява назад от дебелото черво и в тънките черва.
Някои заболявания са свързани с SIBO:
* неврологични и мускулни заболявания, които могат да променят нормалната дейност на червата мускули.
* частично или периодично запушване на тънкото черво пречи на транспорта на храни и бактерии чрез тънките черва и може да доведе до SIBO. Причините за възпрепятстване, което води до SIBO включват сраствания (белези) от предишни операции и болестта на Крон.
Какви са симптомите на СИБО?
* много газове,
* подуване на корема,
* диария и
* коремна болка.
Малък брой пациенти с SIBO имат хроничен запек, а не диария. Бактериите могат да попречат на храносмилането и /или поглъщането на храната и недостиг на витамини и минерали, може да се развие/. Загуба на тегло също могат да се появят. Пациенти с SIBO понякога имат и симптоми, които не са свързани с храносмилателната система, симптоми като болки в тялото или умора. Симптомите на SIBO обикновено са хронични. Понякога могат да минат години и месеци, преди да се появят каквито и било симптоми.
Обобщено за СИБО
* SIBO е състояние, при което обикновено бактериите в дебелото черво се размножават в големи количества в тънките черва.
* SIBO могат да бъдат причинени от нарушената функция на червата нервите и мускулите, чревна непроходимост, или наличието на сляпа линия.
* Симптомите на SIBO са болки в корема, подуване на корема, газове и диария. В напредналите случаи може да има недостиг на минерали и витамини и загубата на тегло.
* SIBO се диагностицира чрез изследване на чревната течност
* SIBO може да бъде причината при някои пациенти за синдром на раздразнените черва.
* SIBO се лекува с антибиотици, пробиотици, или комбинация от двете.