Моите форумни постове

Admin
Здравей Кристин, благодарим за предложението, ще отворим веган категория във форума в следващите дни. ps:
Admin
Рубриката Веган и Вегетарианска Кухня във форума е отворена
Admin
Някакви други предложения ако имате за форума, споделете
Admin
Вили, рецептите които са без снимки получават по-малко точки, даже и ако снимката не става и се изтрива. От другия месец рецептите със снимки ще бъдат с повече точки, за да се стимулират кулинарите, които като готвят и снимат.
Admin
Джемиле и Йорданка: Един потребител не може да спечели две награди в два последователни месеца. Това значи, че един потребител теоретично може да печели през месец награда. Има обаче поощрителни индивидуални награди за потребителите, които известно време не успеят да се класират в петорката на съответния месец. И условието гласи: На всеки 6000 точки всеки потребител, който в рамките на тези точки не е спечелил друга награда, ще получи индивидуална награда за своя принос в кулинарната ни мрежа. Демек всеки потребител, който е активен и да речем има 30 000 точки с времето ще е получил поне 5 награди за своето участие при нас! Така отделеното от вас време в нашата мрежа няма да е било напразно!
Admin
Здравей Кристина, промяна на правилата няма, има ограничение на възможностите за измама. Както вече ти писах на имейл, целта на конкурса е хората да си споделят своите рецепти, снимки и идеи, но мнозина с цел бързо печелене на точки започнаха да измислят какви ли не трикове само за да трупат бързо точки, което няма как да стане, най-малко не е честно спрямо другите потребители. Няма как един потребител физически да сготви в един ден 15 рецепти, от които половината през ноща и една снимка да не е добавил към тях. Затова има ограничение на бутона сготви. Няма как един потребител да отиде на 20 рецепти и да напише: "вкусно е", "супер е", "харесва ми" и да получи точки за това, защото това са празни безмислени коментари, които нямат отношение към темата. Няма как един потребител да открадне чужди рецепти и снимки и да ги добави в сайта, най-малкото защото те нарушават нечии авторски права и утре някой ще си познае снимката и на нас ще се оплаква. Някои нови правила, които планираме ще влезнат от сила разбира се в следващия месец.
Admin
Здравей Кристин, коментарите си стоят разбира се, просто точките за тях са нулирани Докато една рецепта която е непълна, няма снимка или е копирана от другаде няма как да публикуваме. поздрави и усмихната вечер и на теб
Admin
@Мартина: за сега драконовски мерки няма да въвеждаме, защото трябва да мотивираме и начинаещите кулинари. Целта на сайта не е да останат само опитните кулинарки. @Stanislava: Зависи как е написана рецептата и дали е пълна. Рецепти с липсващи продукти и с едно изречение няма как да публикуваме. Кристина има немалко рецепти публикувани, които преди това са били преработени от редакцията ни само и само да можем да ги публикуваме. Но това не може да става всеки път, защото нямаме ресурса за това.
Admin
да, това правило важи и е от началото на играта с цел да не печелят само едни и същи потребители.
Admin
@Мартина и @Иси: Бутонът сготви няма как да бъде обвързан задължитлено с качване на снимка, защото тогава от двете функции трябва да направим една, а и не винаги когато някой сготви нещо има фотоапарат под ръка. Целта на този бутон е да могат потребителите да си отбелязват какво са сготвили и да има хронология на сготвените от тях рецепти, така след време могат да видят какво кога са сготвили и пак да си го сготвят. На този етап бутонът Сготви е ограничен до 1 рецепта за 30 минути и 6 рецепти на ден, което е физически възможно. @Jolie: Забравих да спомена, че един потребител не може да печели 2 награди в два последователни месеца, но пък точките му се трупат за годишните награди и за получаването на по-висок ранк. Независимо от месечните награди, всеки достигнал нивото МастърШеф ще получи и своя индивидуална награда за своя принос в сайта. @Лидия: и в момента 5те най-посещавани рецепти за месеца получават допълнителни точки на 1во число на следващия месец, а трите най-посещавани за годината също ще получат индивидуални награди, така че стойностните неща със сигурност ще бъдат оценени. Ето класацията с най-посещаваните нови потребителски рецепти за Декември: [url=http://gotvach.bg/topuserrecipes]http://gotvach.bg/topuserrecipes За следващия месец се планират няколко нови опции за печелене на точки: 1. Покани приятел - каниш приятел и когато той печели точки и ти печелиш бонус точки когато той достига определен праг. 2. Оцени рецепта - тук точките ще са минимални, за да не стават злоупотреби, но пък така ще можете да си давате своите оценки за добавените рецепти. За да стане играта по-интересна други неща които се обмислят, но още не са планирани са: Фотогалерии със моите кулинарни шедьоври или моите кулинарни провали. Създаването на приятелства както във Фейсбук и т.н. Споделете и вие своите предложения относно подобряването на играта и конкурса. Интересните неща, които са и технически възможни, могат да бъдат добавени в някой от следващите месеци. Сега се замислям да въведем предложението на Лидия, така че потребителят с най-много натрупани сумарни посещения на рецептите му публикувани в актуалния месец, да получи допълнителни точки. ps:
Admin
@Jolie и @Лидия: добавянето на снимки към собствени рецепти ще бъде спряно от новия месец. В момента е активно, но повече от 1 снимка не вземаме така или иначе и то в завършен вид на ястието, защото има случаи когато потребители си добавят рецептата, ние я активираме и по-късно те си качат снимката. Но да, правилно е при добавяне на рецепта да се добавят и снимките. За да се наблегне повече на самите рецепти от следващия месец рецептите със снимка ще получават и повече точки, 14 вместо 11. На коментирането се дават минимални точки, и то на коментари, които наистина имат отношения по-темата, на останалите се нулират точките. Няма потребители, които да кликват по цял ден на бутона Сготви, защото той има редица ограничения и не позволява да сготвиш днес 20 рецепти. Бутонът Сготви ще си остане активен и на собствени рецепти, защото не е задължително някой да добави рецепта и непременно да я е сготвил, може да е добавил любимата рецепта на баба си, но лично да не я е сготвил. Вие спокойно можете да си кликнете на бутона Сготви на вашите рецепти да отбележите, че сте ги сготвили. Това е според правилата. @Kristin: Правилата на играта за актуалния месец остават заварено положение, както вече споменахме.
Admin
@Мариела Христова: Няма такова нещо, има рецепти и с по 10 снимки, но те се добавят при добавяне на рецептата и не се дават точки за всяка снимка отделно. В момента е възможно да се добавят допълнително снимки към собствени рецепти, но дори един потребител да добави 5 снимки, ние избираме само една и останалите се изтриват със статус Излишна Снимка. Всъщност така потребителят губи откъм точки, защото ако си добави рецепта със снимка ще получи 11 точки, а той си добавя рецепта без снимки, за която получава 4 точки и след това си добавя снимка, за която получава още 3 точки, така точките стават 7, а иначе би получил 11. ps:
Admin
@Мартина: идеята ти е супер, но няма да е точно чат, а ще е както във фейсбук. Освен рецепти и снимки ще можете да си споделяте и някакви идеи или въпроси като свободен текст, което ще се вижда в мрежата и всеки ще може да коментира и пише. @Jolie, @Kristin, @Lidia и останалите: качването на снимки към собствени вече публикувани рецепти остава възможно, но няма да се дават повече точки за това.
Admin
Защото участието ви в сайта не трябва да се мотивира от точките на останалите. Така само няколко души ще са мотивирани, а другите не, след като гледат точките на останалите... Класацията ще се показва разбира се всеки месец за предходния.
Admin
Кристин, днес ще пуснем класацията на потребителите, както за предния, така и за този месец временната класация. Но това дали ще има постоянна класация занапред зависи от активността на останалите потребители, защото целта на сайта не е само 5 души да са активни.
Admin
След вътрешно гласуване, разбира се съобразихме се и с нагласата на мнозинството от вас, решихме: Класация ще има, но: - за актуалния месец класацията ще се покаже 5 дни преди края на месеца. Така новите потребители, които се регистират по-късно, няма да се демотивират от точките на останалите, а активните потребители в края на месеца ще имат достатъчно време (5 дни) ако желаят да изкачат от една позиция на друга и да наклонят везните в своя посока. Пак повтарям: целта на сайта не е един потребител да се мотивира от точките на останалите, а да е активен защото му харесва и да допринесе за развитието на кулинарната мрежа. Защото сега активните потребители не са толкова много, но с всеки изминат месец ще се увеличават, тогава и наградите от 5 може да станат на 10. @Кристин: тъй като в момента няма класация, това не е промяна на правилата на конкурса. Промяна би било ако от днес една рецепта със снимка получава 5, а не 11 точки.
Admin
@Кристин и @Джоли: в тази форумна тема се откъснахме от същественото и тук я спираме. Всички коментари извън темата ще бъдат вече изтривани. Нека всеки си гледа собствената паничка, а последните 5 дни гледайте ако искате и чуждата, но взаимните нападки не помагат на никой. Нека направим сайта едно добро място за начинаещи и опитни кулинари. Благодарни сме за приноса на всяка от вас, но той не трябва да е с цената на кавги и излишни нерви.
Admin
Бях съвсем забравил, тук можете да следите класацията на потребителите: [url=http://gotvach.bg/userpoints]Към класацията на потребителите Класацията за актуалния месец ще се показва винаги 5 дни преди края на месеца. Разбира се, с всеки изминал месец ще става по-трудно, защото и участниците ще са повече, но затова пък спортния ви хъс ще расте и ние ще осигуряваме по-добри награди!