Моите форумни постове

Admin
Ваня, ще има и такава седмица, но най-вероятно след 3 седмици, защото следващите 2 са вече планирани.
Admin
Сия, няма такова нещо, коментарите се пишат, но за голяма част от тях точките се нулират.
Admin
Може да не следим всеки ден коментарите, но когато се злоупотребява с тях, точките към тях се нулират със задна дата. Коментари от рода: Харесва ми; Супер е; Много Вкусно се смятат за спам и няма как да минат. Сега видях, че последните дни масово се е злоупотребявало с коментари, затова всички точки ще бъдат сега нулирани.
Admin
Здравейте всички! Сайтът наистина е кулинарен, но не може да се гради само на рецепти, защото ако трябва да сме стриктни и да публикуваме само качествените рецепти и такива, които ги няма вече писани в сайта, то ще останат много малко рецептите, които ще публикуваме. Затова има статии, форум, рецепти, снимки. Така сайтът се обогатява в няколко посоки. Целта на коментарите е не да се трупат точки с тях, а да се развие дискусия между потребителите с цел подобряване/изясняване на дадена рецепта или статия. Досега никой не е спечелил само само с коментари, така че е излишно да дискутирате темата. Всички коментари се следят, макар понякога и със задна дата, и тези, които изразяват лични предпочитания и харесвания се нулират. За сведение ще кажа, че последната седмица сме нулирали над 1500 коментара. И ще кажа пак на всички: не сте толкова много кулинари в сайта и всеки, който положи малко повече усилия печели награда, последните месеци го показват, така че оставете коментарите на мира и гответе с удоволствие
Admin
@Ваня: На статиите и коментарите не може да бъде сложен лимит. Първо защото статиите са нас са не по-малко важни от самите рецепти, затова даваме и толкова точки за написана статия. Опитай да напишеш статия, на която текстът не се повтаря никъде, и ще видиш, че не е никак лесно. Лично смятам, че писането на статии е по-трудоемко от това на рецепти. Защото при статиите текстът е много по-дълъг и не трябва да се повтаря никъде в други сайтове. За разлика от рецептите, където можете да пишете свободен текст, една статия трябва да бъде добре изпипана, за да я допуснем до публикация. Нивото на текста в случая е много над нивото на текста при рецептите. @Марияна: всяка седмица имаме тематични рецепти, когато са празници, тематиката е за самия празник. Бутонът сготви не може да се ограничи само за качване на рецепта със снимка, защото не всеки, който е сготвил една рецепта, има възможност и да я снима. А този който е снимал ще получи 2 точки от сготвяне на рецептите + 3 точки за всяка одобрена снимка, която е снимал. Коментарите е излишно да се коментират, неподходящите се нулират така или иначе и досега няма никой спечелил само с коментари. На този етап не се планира промяна на правилата, освен че от другия месец 5-тата награда ще се дава по усмотрение на редакторите на някой, който е редовно активен, но досега не се е класирал за награда.
Admin
Здравейте Наталия, това е прекрасна идея, ще се радваме да споделите рецептите си с нас. От вашия админ (зъбчатото колело горе вдясно) като кликнете и изберете таб РЕЦЕПТИ има линк за добавяне на рецепта. Като добавяте една рецепта можете да добавяте в заглавието при какво заболяване помага рецептата. Например: Здравословен коктейл при Хашимото. Сайтът е доста популярен и така ще помогнете, да не казвам на хиляди, но на много хора! поздрави, Готвач.бг
Admin
Вчера вечерта след 12 имахме засилени хакерски атаки, които доведоха до пренатоварване на сървърите ни. Темата ще стои отворена, ще се радвам да пишете ако забележите нещо ново и необичайно.
Admin
Последните два дни от 12.30 вечерта до 8 сутринта имаме масивни хакерски атаки, които задръстват сървърите ни от милиони заявки. Явно развитието на сайта не се харесва на мнозина. Ние продължаваме напред и играта ни ще става още по-интересна, а наградите още по-хубави!
Admin
Какво искат да постигнат незнам, но хвърлят огромни ресурси, за да задръстят сървърите ни и тези да спрат да работят нормално, докато не се рестартират или блокираме натрапниците. И всичко става през ноща или сутрин много рано когато няма админ да реагира За съжаление това е човешката същност, докато някои се опитат да изградят нещо, други се опитват да го разрушат :evil:
Admin
@Джемиле: С нощните атаки се справихме и сега би трябвало да има проблеми, но ще следим нещата. @Илияна: Ще видим дали това можем да го имплементираме технически, защото една снимка може да бъде използвана на повече от една рецепта когато има подобни рецепти.
Admin
Здравейте, тук се пишат само коментари по темата!
Admin
Здравей Вили, коментари от рода: Добра Рецепта, Супер е, Харесва ми и тем подобни не се изтриват, но точките за тях се нулират. Същото важи и за форума, даже форума тепърва ще се ограничи още повече. Така че такива номера няма да минават.
Admin
@Вили, @Лидия и @Мартина - със сигурност има потребители, които малко или повече тарикатеят, затова и постепенно ограничаваме възможностите за нечестно трупане на точки. Но нека да погледнем положително, от началото на декември толкова прекрасни и авторски рецепти влезнаха, че посетителите и положителните отзиви към сайта се увеличават всеки ден. Сайта се посещава от доста неопитни и начинаещи кулинари, нека им дадем шанс. Не всеки има вашия капацитет. Дали ще спечелят награда незнам, но поне ще се научат да готвят и ще черпят от вашия опит. Относно наградите, идеята е тях да ги има постоянно и ще добавяме в последствие и нови награди и правила, за да стане играта още по-интересна, а пък вие ще бъдете топ готвачи в сайта ни
Admin
Кулинарки, гледайте от положителната страна на нещата. В момента вие сте сред най-активните потребители в сайта, чиито принос не е никак малък, за което сме ви безкрайно признателни. Рецептите ви само днес ще ги видят 150 000 души. Ето няколко примера: Рецептата на Ирина за Майонеза за 30 секунди вчера само беше прочетена 7000 пъти, Новогодишната баклава на Вили само около Коледа 5000 души я прочетоха, а на Мартина рецептата за Тутманик на Конци днес е тотален хит. Примерите са много и няма да ги изброявам, в следващите дни ще видите класациите Дали този месец или някой друг, награди ще печелите, защото сте на път да станете част от най-голямата кулинарна мрежа в България. Ще видите колко интересна ще стане играта следващия месец с новите екстри, които ще добавим
Admin
@Ирина, числата в потребителския админ се ъпдейтват веднъж дневно и то през ноща, тъй като се вземат от различни сървъри. Влез на самата рецепта и кликни на статистика и ще видиш за какво иде реч. Даже в момента 13 души четат рецептата. Благодарим за статиите, всичките ни автори се наистина много стараят.
Admin
Дами, няма да започвате пак с кавги. Ние следим много строго спазването на правилата и това, че някои потребители имат много коментари не означава определено, че нарушават правилата или че получават точки ако спамят с коментари. И Кристин е права, след като нещо го пише в правилата, значи е разрешено За това ги има тези правила. Конкурсът има за цел да развие кулинарната мрежа като такава и това включва Рецепти, Снимки, Коментари, Форум, Оценки, Мнения и други. Така, че за сега всичко е ок, всеки може да си предцени къде да е активен.
Admin
Идеята на сайта е да бъде кулинарна мрежа и това не включва само рецептите, които в прочем са и така доста добре развити. Една кулинарна мрежа трябва да бъде най-напред социална, хората трябва да общуват помежду си, да разменят мнения, естествено да готвят и публикуват своите рецепти, а дори и понякога да се скарат, както стана вече на няколко пъти. Рецептата със снимка има най-голяма тежест и затова получава 11 точки (от другия месец 14 точки), за разлика от коментарите, които са само по 1 точка. Един опитен кулинар само с 3 рецепти днес ще събере повече точки, отколкото написаните коментари, на който и да е потребител за същото време. Нищо несправедливо няма в трупането на точки чрез писане и на коментари, всеки един от вас може да го направи. Сега друга е темата ако един потребител направи 40 коментара днес за щяло и нещяло, тогава точките му могат да бъдат нулирани като спам. Наградите не се дават само за рецепти, а за принос в кулинарната мрежа! В България единственият социален сайт, който добре върви е Фейсбук и той не е български. Защо да не си направим ние една такава мрежа на кулинарна тематика, която обединява хората с кулинарни интереси от всички краища на страната, а даже и от чужбина? За напред мислим да сложим и награди и само за рецепти, като най-посещавана или най-любима рецепта за месеца, но това предстои. ps:
Admin
@Цветослава: разбираме ти негодуванието, но дори и тези, които пускат само кратки рецепти се изчерпват в един момент, а и вече няма да получават пълни точки, така че за тях става още по-трудно. Ти за сега се движиш доста добре в класацията, не се предавай, твоите рецепти са хубави. А и потребителите не са глупави, те сами могат да предценят